Recepten

Quinoasalade met geitenkaas en abrikozen

Quinoasalade met geitenkaas

Sinds ik gepofte quinoa heb ontdekt ben ik nieuwsgierig geworden naar ‘gewone’ quinoa dus ben ik op pad gegaan en vond ik quinoa van Nature Crops bij de Albert Heijn! Nu ben ik (ondanks mijn lactose-intolerantie) best wel gek op geitenkaas en daar kan ik zo heel af en toe dan ook erg van genieten. Dat heb ik ook gedaan van deze quinoasalade met geitenkaas en abrikozen.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 75 gr. quinoa (of 1 kopje)
  • 150 ml. water (of 2 kopjes)
  • 5 gedroogde abrikozen
  • takje peterselie
  • takje koriander
  • 2 stukjes geitenkaas (met honing)
  • 2 el. citroensap
  • 1 tl. honing
  • 4 el. olijfolie

Was de quinoa met lauw water (om te voorkomen dat de quinoa bitter blijft) met behulp van een zeef. Doe de quinoa vervolgens in een pan met het water en het groente bouillonblokje. Breng het water aan de kook en laat de quinoa een minuut of 15 op staan. Vergeet niet af en toe te roeren om aanbranden te voorkomen.

Nu zijn er 2 manieren om dit gerecht verder klaar te maken.

1. Voeg de laatste minuten de abrikozen bij de quinoa zodat enigszins kunnen wellen in het resterende vocht. Schep de quinoa en abrikozen op een bord, verkruimel de geitenkaas erover. Versnipper de peterselie en koriander en roer deze door de quinoa. Meng in een kommetje de citroensap, honing en olijfolie en schep deze dressing door de quinoa.

of

2. Als de quinoa klaar is, schep je deze op een bord. Snijd de abrikozen in kleine stukjes, meng de olijfolie met de citroensap en de honing. Snijd de peterselie en koriander en leg deze op de quinoa, bedek vervolgens met de geitenkaas en de abrikozen. Giet de dressing erover en je kan eten!

Ik ben benieuwd welke bereidingswijze jouw voorkeur heeft.

Related posts

Glutenvrij broodje met gerookte kip

Carlijn

Broccolisalade met kip en citroen

Carlijn

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer