Recepten

Lactosevrije chocoladerozijnen

Lactosevrije chocoladerozijnen

Het water loopt me gelijk alweer in de mond als ik denk aan chocolade rozijnen! Ik baal altijd als ze in de supermarkt alleen rozijnen met melkchocolade hebben en dus besloot ik zelf maar even lactosevrije chocoladerozijnen te maken met pure chocolade!

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 100 gr. pure (lactosevrije) chocolade
  • 250 gr. rozijnen
  • bakpapier

Smelt de chocolade au bain-marie en bekleed een bakplaat (vond ik het handigste) met bakpapier. Als de chocolade helemaal gesmolten is roer dan de rozijnen er door tot deze allemaal bedekt zijn met chocolade.

Schep de rozijnen op bakpapier (spreid ze een beetje uit) en laat de chocolade afkoelen en weer hard worden. Dit kan in de koelkast binnen een half uur of een aantal uur op het aanrecht.

Is de chocolade eenmaal hard dan is het tijd om te smullen!

Related posts

Glutenvrij kookboek: Bakken zonder gluten

Carlijn

Gluten- en lactosevrije ontbijtkoek

Joëlle

Avocado met ei uit de oven

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer