Recepten

Quinoa bij het ontbijt

quinoa bij het ontbijt

In de wereld van superfoods, clean eating en fitness foodies is quinoa al tijden onderdeel van een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon aanmeten is eigenlijk best ingewikkeld maar ik ga de uitdaging aan. Van 19 oktober t/m 30 november heb ik een alcoholstop (daar gaat het wijntje in het weekend) en drink ik alleen nog maar water, kruidenthee en homemade smoothies als tussendoortje. Daar houdt het natuurlijk niet mee op! Ik ga mijn best doen om per dag 100 gram eiwitten te eten omdat ik namelijk veel ga sporten en mijn vetpercentage (die wordt donderdag gemeten) wil verlagen. Wish me luck!

Waarom vertel ik je dit allemaal? Nou daar kom ik zo op. Vanwege dat vele bewegen heb ik een vullend en gezond ontbijtje nodig! Dan is quinoa best een goede uitkomst! Het idee kwam van een vriendin die me vorige week vertelde dat ze quinoa als ontbijt had. Mijn eerste reactie was: ‘Echt?’ ‘Is dat niet ontzettend smerig in de ochtend?’ Ze heeft me toch zover gekregen dat ik het probeerde en ik zal je zeggen.. dit is een succes hoor! De moeite waard om het te proberen dus. Vanaf nu is het dus heel normaal om quinoa bij het ontbijt te eten.

quinoa bij het ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen (of 4 ontbijtjes):

  • 170 gr. quinoa (ik gebruik vaak van die Amerikaanse cups dus je krijgt een beetje gekke getallen)
  • 400 ml. ongezoete Amandeldrink (bijv. van Alpro)
  • 2 el. honing
  • 2 handjes gedroogde cranberries
  • snufje kaneel

Als je de quinoa nog moet wassen (dat ruik je) dan is het moment daar. Goed afspoelen zodat het niet meer zo raar ruikt! Pak er een pan bij en kook de quinoa in de amandeldrink.

Zodra je ziet dat de quinoa bijna goed is voeg je de honing, cranberries en kaneel toe, roer je goed en laat je het nog 5 minuten opstaan.

Nou dat was het alweer. Je kan dit warm eten maar ook rustig bewaren tot de volgende ochtend.

Schep het in een bakje, geniet van je ontbijt en maak er een mooie dag van!

Related posts

Glutenvrije en vegan monchoutaart

Carlijn

Lactosevrije guacamole

Carlijn

Glutenvrij ontbijt: Quinoapap

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer