Recepten Winacties

Kip gestoofd in rosé + Opstal Blush winactie!

Kip met rosé

Wijn is fijn! En Zuid Afrikaanse wijn is al helemaal fijn. Zo denkt het wijnhuis Doorendael er ook over en zij besloten de wijn Opstal Blush te importeren. De naam is al goed (a little bit of wine can make you blush) en de smaak ook! Ik mocht het proeven en werd vrolijk van deze zachte en frisse rosé! Jij krijgt ook de kans om deze wijn te proeven want ik mag een MAGNUM FLES weggeven! En dat is dus geen ijsje waar je misschien wel allergisch voor bent maar een grote fles wijn! Onderaan deze blog lees je precies wat je moet doen om deze wijn te winnen.

Opstal Blush

Als je een trouwe lezer bent dan weet je misschien wel dat ik fan ben van wijn. Ik zeg altijd dat alles goed gaat zolang ik nog kan genieten van een glaasje (of flesje) wijn. Mijn favoriete smaak? Rosé! Don’t get me wrong, een droge witte wijn of volle rode wijn kan ik zeker waarderen maar rosé heeft vaak mijn voorkeur.

Opstal BlushWijn is niet alleen heerlijk om mee te drinken maar je kan er ook goed mee koken en dat heb ik ook gedaan! Ontdek hieronder het recept voor kipkarbonade gestoofd in rosé. Ik vind dit recept zo belachelijk lekker en ik moet je vertellen dat dit misschien wel het lekkerste stukje kip is wat ik ooit gegeten heb!

Ingrediënten:

  • 600 gr. kipkarbonades (3 stuks)
  • 150 gr. baconreepjes
  • 5 gram salie
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 200 ml. Opstal Blush Rosé (of een andere rosé)

Kip met rosé

Bereiding:

Bak de baconreepjes in een pan tot ze lekker knapperig zijn geworden. Bedek een bord met keukenpapier en leg daar de bacon op zodra het klaar is (zo kan het vet opgenomen worden door het keukenpapier).

Smeer de kip in met olijfolie en strooi en peper en zout overheen.

Pak een stoofpan, zet deze aan op middelmatig vuur en leg de kipkarbonades erin met de huid naar beneden. Zodra deze goudbruin is draai je hem voorzichtig (!) om! Giet de rosé nu bij de kip en laat de kip en rosé 10 minuten opstaan zonder deksel. Vervolgens doe je de deksel op de pan tot de de kip gaar is. Dit kan je meten met behulp van een keukenthermometer, je kan de kip opensnijden om te kijken of er nog roze stukjes zijn.

Zodra de kip gaar is giet je het sap over in een kom en haal je het door een zeef zodat je het vet eruit haalt of schep je het vet er netjes af met een lepel. Giet het sap vervolgens weer bij de kip en voeg de bacon en salie toe.

Doe de deksel er nog heel even op en laat nog een paar minuten doorgaren. Schep de kipkarbonades voorzichtig uit de pan.

Eet smakelijk!

Winactie

Zoals ik al eerder verteld heb maak je kans om een fles wijn te winnen. Wat zeg ik? Een magnum fles wijn! Dat is dus een super grote fles wijn. Daar wordt je toch vrolijk van? Om kans de maken op de fles moet je het volgende doen:

Laat hieronder in een reactie weten wat jouw favoriete gerecht met wijn is!

De winnaar is Tanja Jansen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Related posts

Pittige pompoensoep met kip en kokosmelk

Laura

Wortelsoep met bacon

Carlijn

Gluten- en lactosevrije stol

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer