Dat de gezondheidsraad het beste met ons voor heeft lijkt mij duidelijk. Een van de speerpunten uit de nieuwe richtlijnen voor goede voeding luidt als volgt: ‘eet wekelijks peulvruchten’. Om jou daar een handje bij helpen heb ik een heerlijke falafel gemaakt met extra eiwitten van Orangefit. Plantaardige eiwitten zelfs! Gemaakt van peulvruchten (daar ga je al goed). De proteïne falafel is zelf ook nog gluten- en lactosevrij en smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor de falafel
- 1 blik kikkererwten (400 gr)
- 6 takjes verse koriander
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- halve rode peper
- 1,5 tl komijnpoeder
- 6 el zonnebloemolie
- 2 el glutenvrije rijstebloem
- 1 schep Orangefit
- Sap van 1 limoen
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze af met water.
Snipper de ui, knoflooktenen en de rode peper.
Doe alles (behalve 2 el zonnebloemolie) bij elkaar in een keukenmachine en laat mengen tot een geheel. Het mag wat grof zijn! Vind je het niet vochtig genoeg en is het te kruimelig voeg dan de overige 2 el zonnebloemolie toe.
Vorm met je handen (of met twee lepels) bolletjes en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze af in ± 25 minuten.
Eet smakelijk!