Vandaag is het de tijd voor de allereerste glutenvrije foodblogswap! Een groepje glutenvrije bloggers hebben voor een keertje van recept geruild. We kregen allemaal een blog toegewezen en mochten daar een recept van kiezen. Dit recept moet je vervolgens wel verbouwen (anders hebben we er niet zoveel aan natuurlijk!). Ik mocht deze maand koken van de blog van Liliane genaamd Your Daily Intake!
Nu vond ik het belangrijk dat ik een recept koos dat gezond was en zowel glutenvrij als lactosevrij en ook nog lekker! Ik hou van hartig dus hoefde niet lang na te denken toen ik de wortelchips met kaneel vond. Lekker man. Maar regels zijn regels dus moest en zou ik ingrediënten veranderen. Wat past er nou goed bij wortel? Iets kruidigs! Ik koos voor een Marokkaanse kruidenmix genaamd Ras el Hanout. Super lekker (en het bevat ook kaneel!). Probeer het zelf ook eens zou ik zeggen. Want wat zit er nou allemaal in deze glutenvrije wortelchips?
Ingrediënten:
- 2 grote wortels
- 1 el kokosolie
- 1,5 tl Ras el Hanout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º graden.
Schil met een kaasschaaf dunne plakjes van de wortel. Je kan dit in de lengte of breedte doen. Wat jij wilt, het is jouw feestje! Doe de plakjes in een kom.
Giet de olie over de wortel en schud ze door elkaar. Vervolgens voeg je de kruiden toe en meng je ze weer goed. Kijk eventjes of de wortelstukjes goed genoeg bedekt vind, je kan namelijk altijd meer kruiden toevoegen.
Leg de schijfjes/plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aan liggen (anders worden ze niet knapperig).
Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 tot 20 minuten af. Check regelmatig of ze al goed zijn.
Laat ze vervolgens even afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.
Eet smakelijk!