Recepten

Lactosevrije yoghurtcake met citroen

Lactofree

Lactosevrije vanilleyoghurt. Ik wist niet dat ik dat gemist had! Even serieus, ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik het gegeten heb en hoe fijn is het dat Arla Lactofree nu een vanilleyoghurt heeft? Zodra ze met vla komen (Lees je mee, Arla Lactofree?) ga ik weer eens een vlaflip maken. Maar dat is even een heel ander verhaal.

Terug naar de lactosevrije vanilleyoghurt. Door de toevoeging van lactase (het stofje dat je lijf te weinig of helemaal niet aanmaakt als je een lactose-intolerantie hebt) kan je gewoon weer genieten van een bakkie yoghurt.

Lactofree

Nu ben ik niet voor niets foodblogger en vind ik het leuk om vanilleyoghurt te gebruiken in andere recepten. Denk aan een proteïne smoothie voor na het sporten (die komt van de week live) of een lactosevrije yoghurtcake met citroen! Verbazingwekkend lekkere luchtige cake met een flinke vleug citroen en vanille. Dat de cake dan ook glutenvrij is verbaast je vast niet.

Nu ik de vanilleyoghurt in huis heb weet ik wel wat ik morgenochtend als ontbijtje heb: yoghurt! Wat een feestje na al die jaren. Voor nu is het thee met een plakje cake.

Lactofree

Deze post wordt mede mogelijk gemaakt door Arla Lactofree.

Lactofree

Lactosevrije yoghurtcake met citroen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 cake
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 100 g rietsuiker
 • 2 citroenen
 • 2 eieren grote
 • 100 ml Lactofree vanilleyoghurt Arla
 • 180 g glutenvrij bakmeel mag je wel gluten pak dan een 'normale' bakmix
 • 2 tl bakpoeder
 • 75 g plantenmargarine

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Weeg de suiker af en rasp de citroenen. Meng de rasp en de suiker goed door elkaar.
 • Voeg vervolgens de eieren toe en mix tot het er lichter uitziet en goed gemengd is. Dit duurt een paar minuten.
 • Giet daarna de Lactofree vanilleyoghurt bij het mengsel en mix tot het een geheel is.
 • Weeg het bakmeel af en pak het bakpoeder erbij. Meng dat door het mengsel heen.
 • Smelt de margarine en roer deze met een spatel door het mengsel.
 • Giet het mengsel in een bakvorm en bak in 40 minuten af.

Related posts

16 recepten voor glutenvrij bananenbrood!

Carlijn

Baconstengels

Carlijn

Torentje van rauwe zalm

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer