Lactosevrije vanilleyoghurt. Ik wist niet dat ik dat gemist had! Even serieus, ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik het gegeten heb en hoe fijn is het dat Arla Lactofree nu een vanilleyoghurt heeft? Zodra ze met vla komen (Lees je mee, Arla Lactofree?) ga ik weer eens een vlaflip maken. Maar dat is even een heel ander verhaal.
Terug naar de lactosevrije vanilleyoghurt. Door de toevoeging van lactase (het stofje dat je lijf te weinig of helemaal niet aanmaakt als je een lactose-intolerantie hebt) kan je gewoon weer genieten van een bakkie yoghurt.
Nu ben ik niet voor niets foodblogger en vind ik het leuk om vanilleyoghurt te gebruiken in andere recepten. Denk aan een proteïne smoothie voor na het sporten (die komt van de week live) of een lactosevrije yoghurtcake met citroen! Verbazingwekkend lekkere luchtige cake met een flinke vleug citroen en vanille. Dat de cake dan ook glutenvrij is verbaast je vast niet.
Nu ik de vanilleyoghurt in huis heb weet ik wel wat ik morgenochtend als ontbijtje heb: yoghurt! Wat een feestje na al die jaren. Voor nu is het thee met een plakje cake.
Deze post wordt mede mogelijk gemaakt door Arla Lactofree.
Lactosevrije yoghurtcake met citroen
- 100 g rietsuiker
- 2 citroenen
- 2 eieren (grote)
- 100 ml Lactofree vanilleyoghurt (Arla )
- 180 g glutenvrij bakmeel (mag je wel gluten pak dan een ‘normale’ bakmix)
- 2 tl bakpoeder
- 75 g plantenmargarine
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Weeg de suiker af en rasp de citroenen. Meng de rasp en de suiker goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de eieren toe en mix tot het er lichter uitziet en goed gemengd is. Dit duurt een paar minuten.
- Giet daarna de Lactofree vanilleyoghurt bij het mengsel en mix tot het een geheel is.
- Weeg het bakmeel af en pak het bakpoeder erbij. Meng dat door het mengsel heen.
- Smelt de margarine en roer deze met een spatel door het mengsel.
- Giet het mengsel in een bakvorm en bak in 40 minuten af.