Recepten

Brownietaart met blauwe bessen | Glutenvrije foodblogswap

Brownietaart

Het is weer tijd voor de tweede glutenvrije foodblogswap! Een aantal gezellige glutenvrije foodblfoggers doen weer mee (ga vooral op ontdekkingstocht naar de andere blogs) en ik mocht deze keer koken met een recept van de blog van ‘Het meisje met de voedselallergie‘. Monique heet ze, en ze is super leuk! Wat zeg ik? Wij zijn eigenlijk al vriendinnetjes sinds het moment dat wij elkaar ontmoet hebben. Grappig is dat. Soms klikt het gelijk met mensen, en soms duurt het even.

Brownietaart

Maar wat jullie niet weten en wat we wel gaan doen is iets heel leuks! Monique en ik gaan namelijk bij elkaar bloggen. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek maar we gaan elkaar ‘brieven’ schrijven over ons leven en over onze intoleranties. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Brownietaart

Brownietaart met blauwe bessen

Eerst is het tijd voor het recept want van welk recept van d’r site maak ik mijn eigen variant? De Schwarz Walder Kirsch bites. Die keuze was zo gemaakt want toen ik laatst ff ging lunchen bij haar en ik met mega honger aankwam kreeg ik deze bites. Gewoon 2 (of waren het er 3?). Maar lekker dat ze waren! Jeetje! Maar kersen daar had zij al voor gekozen dus vond ik dat blauwe bessen ook wel echt goed zouden gaan. En verving ik de boekweitmeel (want dat vind ik vies). Haha. Vandaag heb ik dus een recept voor je van een brownietaart met blauwe bessen. Volledig glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, maisvrij, eivrij en helemaal paleo! Handig toch?

Brownietaart

Brownietaart

Brownietaart met blauwe bessen | Glutenvrije foodblogswap

Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 60 g amandelmeel
 • 40 g kokosmeel
 • 450 g zoete aardappel
 • 6 el Cacao
 • 175 g dadels
 • 300 g blauwe bessen
 • 1 tl vanille aroma
 • snufje zout
 • 75 g pure chocolade
 • 1 el kokosolie

Instructies

 • Schil de zoete aardappels en kook deze tot ze helemaal beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Pureer de zoete aardappels samen met de dadels in de keukenmachine.
 • Voeg het meel, de cacao, vanille aroma en het snufje zout toe en laat mengen tot het een geheel is.
 • Schep nu met een spatel de blauwe bessen erdoor.
 • Bedek een taartvorm met bakpapier en schep het mengsel erin.
 • Bak af op graden voor ongeveer 30 minuten.
 • Laat de taart wat afkoelen.
 • Smelt de chocolade met 1 lepel kokosolie au bain-marie en smeer deze over de taart heen. Laat opstijven in de koelkast!

Related posts

Echte Duitse aardappelsalade

Laura

Glutenvrije pincho’s

Carlijn

Glutenvrije kersenwraps

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer