Recepten

Honing-pindarepen met chocolade

Glutenvrije Honing-pindarepen

Tijdens mijn studietijd werd de diagnose coeliakie gesteld. Ik ben snel op zoek gegaan naar lotgenoten en op diverse fora actief geworden. Al snel kwam ik er achter dat er mensen op die fora actief waren die bij mij in de buurt woonden. Van het een kwam het ander, een etentje waarbij iedereen zelf iets lekkers zelfgemaakts mee nam. Helemaal leuk, je kunt dan lekker genieten van ander lekkers terwijl je je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken. Meerdere keren hebben we afgesproken. Voor een van die etentjes heb ik deze honing-pindarepen gemaakt. De combinatie van kaneel, chocolade en pinda’s is echt verbluffend lekker. De repen zijn makkelijk mee te nemen naar school/werk en vullen heel goed (haha, het zijn echte caloriebommetjes). Eventueel kun je als echte lekkerbek ook nog wat zeezout over de chocolade sprenkelen voor je het in de diepvries laat opstijven.

Glutenvrije Honing-pindarepen3

Ingrediënten

  • 500 gr geroosterde, gezouten pinda’s
  • 250 gram honing
  • 5 el kaneel (ter variatie: koekkruiden)
  • 400 gr chocolade (kies de smaak die je het lekkerst vindt. Mijn favoriet is pure chocolade, dan is het ook nog eens lactosevrij)

Bereiding

Hak de pinda’s in kleine stukjes (een keukenmachine maakt het wel erg makkelijk)

Verwarm de honing en meng het daarna door de pinda’s.

Voeg de kaneel toe en roer het mengel goed door. Bekleed een bakplaat (of brownievorm) met bakpapier.

Stort het pindamengsel op de bakplaat. Duw het mengsel plat (erg handig is om eerst een stukje bakpapier op het mengsel te leggen en het dan met iets ronds uit te duwen).

Smelt de chocolade au-bain-marie en giet het daarna over de pindalaag heen. Plaats de koek enkele uren in de koelkast of vriezer om uit te harden.

Snijd de ‘koek’ in vierkante stukjes of in repen!

Glutenvrije Honing-pindarepen2

Related posts

Sinaasappelcrumble; een glutenvrij gebakje

Carlijn

Glutenvrije flapjacks

Joëlle

Lactosevrije en glutenvrije bitterballen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer