Bacon gebakken als bakje. Dan krijg je baconcups. En als je die dan vult met heerlijke ingrediënten kan je je geluk niet op. Dat ik fan ben van bacon weten veel mensen die me kennen! En hoe fijn dat je gewoon eetbare bakjes kan maken van bacon. Nou dat is toch feest? Scheelt weer bakjes afwassen.

Ik ben ook van mening dat bacon bij super veel verschillende dingen past. Hetzelfde geldt voor limoenmayo (srirachamayo kan er trouwens ook wat van hoor!).
Nu vind ik het altijd prettig om hapjes te maken met weinig ingrediënten én die gewoon makkelijk zijn. Want lang niet iedereen heeft zin om uitgebreid te koken rond de feestdagen. Het is al zo’n gedoe. Maar dit heb je zo gedaan! In principe heb je dit zo gepiept.


Baconcups met garnalen en limoenmayo
Equipment
- Mini muffin vorm
- Oven
Ingrediënten
- 1 pakje baconplakjes bij voorkeur ronde plakjes
- 2 el mayonaise
- 1 limoen
- 24 garnalen
- bieslook
- peper en zout
Instructies
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Vul elk minimuffinvormpje met een plakje bacon. Het is de bedoeling dat het een bakje wordt.
- Zet de vorm 15 minuten in de oven of tot de baconbakjes goed zijn.
- Rasp de limoen.
- Meng de 2 eetlepels mayo met de limoen en de sap van een halve limoen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de baconcups uit de oven en uit de vorm. Leg ze bij voorkeur eventjes op een keukenpapiertje voordat je ze op een bord legt zodat ze even uit kunnen lekken.
- Bak de garnalen in een pan met een scheutje olie tot ze mooi roze zijn.
- Vul de baconcups met een toef mayo, leg daar bovenop een garnaal en garneer af met geknipte verse bieslook.