Recepten

Glutenvrije carrotcake met glazuur!

Glutenvrije carrot cake

Een tijdje geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met FunCakes. Ik weet niet meer precies hoe maar ik werd er vrolijk van. Zij hebben namelijk taartmixen die volledig glutenvrij zijn. Geniet bijvoorbeeld van hun glutenvrije gingerbread mixen of maak de lekkerste brownies, macarons of botercrème.

Glutenvrije carrot cake

Vooral handig omdat ze zo makkelijk zijn. Soms heb je toch geen zin zelf alles te mixen? Gewoon wat olie toevoegen en klaar is kees. Lekker makkelijk. Dat dachten ze bij FunCakes dus ook en daarom maakten zij een heerlijke mix voor glutenvrije carrotcake.

In mijn ogen is een glutenvrije carrotcake ook altijd belegd met glazuur. Misschien om het zoeter te maken. Vroeger heb ik wel eens carrotcake op bij de buren, die vond ik toch echt niet lekker. Daar zat waarschijnlijk teveel wortel en andere dingen in. Dus op deze cake zit glazuur, zowel wit glazuur als glazuur in de vorm van een worteltje! Leuk hè?

Win een FunCakes-pakket via Facebook!

Omdat we jou ook willen laten genieten van glutenvrije mixen maak je via de Facebookpagina van Foodless kans op een glutenvrij pakket van FunCakes. Doe je mee? Klik dan hier en geef antwoord op de vraag!

Glutenvrije carrot cake

Deze post is gesponsord door FunCakes.

Recept Afdrukken
Glutenvrije carrotcake met glazuur!
Glutenvrije carrot cake
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Glutenvrije carrot cake
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
  2. Meng 500 gram Mix voor Glutenvrije Carrot Cake met 80 ml water, 3 eieren, 150 ml plantaardige olie en 150 gram geraspte wortel.
  3. Voeg naar wens gehakte walnoten en/of gewelde rozijnen toe.
  4. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar en vul een ingevette en met bakpapier gevoerde bakvorm van 20x20 cm ermee.
  5. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en laat na het bakken goed afkoelen.
  6. Maak ondertussen het glazuur. Mix de Crisco met 20 ml water 1 à 2 minuten op de laagste stand totdat het vocht weg is.
  7. Voeg vervolgens de 250 gram Mix voor Glutenvrije Suikerbakkerspoeder en 5 gram meringuepoeder toe en mix dit rustig door tot het een stevig glazuur is (ca. 5-6 minuten).
  8. Smeer nu de bovenkant van de taart in met het glazuur.
  9. Je kunt de taart nog decoreren door een deel van het glazuur oranje en groen te kleuren en hiermee worteltjes te spuiten.
  10. Snijd de taart in stukjes van 5 x 5 cm.
Deel dit Recept

Related posts

Snelle glutenvrije bagels

Carlijn

Glutenvrije haverpannenkoeken

Carlijn

Baconstengels

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer