Blog

Glutenvrije keukenkastjes

Glutenvrije keukenkastjes

We hadden altijd een fijne keuken met genoeg kastjes en opbergmogelijkheden. Daarnaast nog een behoorlijke kelderkast om alle voorraad in te bewaren. Of moet ik zeggen hamsteren, want er staat voor een maand aan eten in.

Toen kwam coeliakie ons leven in wandelen. Ineens verdween alle ruimte in de keuken als sneeuw voor de zon. Als eerste werd er een la leeggemaakt. In deze la staan alle glutenvrije spullen, ontbijtspullen, alle pakken meel die open zijn, pasta’s, crackers en noem maar op. Alle glutenvolle spullen moesten naar de andere la en dat paste natuurlijk niet.

Heel slim bedacht ik dat ik alle pasta en rijst in wekflessen ging doen en deze verhuisde naar de vensterbank. Heel gezellig staan die nu met z’n allen naast elkaar. Maar toch was er nog steeds niet genoeg plek.

In de voorraadkast ging het er ongeveer hetzelfde aan toe. In de voorraadkast werd de bovenste plank leeggemaakt en daar werd de voorraad glutenvrije producten neergezet. Alle glutenvolle dingen verhuisde naar de planken eronder. In mijn logica moeten de glutenvrije dingen bovenaan staan, zodat er minder makkelijk kruisbesmetting kan ontstaan.

Daarnaast werd er nog het een en ander bijgekocht. Muffinvormpjes, klein bakblik, een kleine cakevorm en nog wat andere bakspulletjes. Handig voor als je zelf gaat bakken, dan heb je aparte spullen voor de glutenvrije lekkernijen.

Door de splitsing van het eten en de nieuwe spulletjes werden de kastjes overvol. Na lang wikken en wegen had ik de oplossing. Als we de keukenkastje zouden ombouwen naar lades dan zou het ruimte tekort opgelost zijn. Echter bleek het ombouwen van kastjes naar lades niet zo gemakkelijk te gaan. Een extra kast erbij kopen dan? Uiteindelijk wees een vriendin erop dat een andere manier van indelen misschien wel een betere oplossing was.

Dus in de vakantie gingen we aan de slag. Als we toch aan het werk gingen, dan konden we net zo goed gelijk alle kastjes ook maar eens goed uitsoppen. Eerst alles eruit, schoonmaken en toen weer puzzelen waar alles moest komen te staan. Het stukje “handig indelen” bleek toch wel het lastigst. Wat ik handig vond, vond manlief toch niet zo slim. Deed hij een voorstel dan werd dat door mij vakkundig van de hand gedaan. Uiteindelijk na het verzetten, weer terug zetten en nogmaals verzetten heeft alles nu een ander plekje gekregen en hebben we nu meerdere glutenvrije keukenkastjes. Het grootste voordeel is dat alles nu past en dat we de keuken niet hoeven aan te passen of een kast erbij hoeven te kopen. Het enige nadeel is dat ik nu al 10 keer de verkeerde kast open heb getrokken voor een theedoek. Maar als dat het ergste is…

Related posts

Vrienden met een voedselintolerantie

Stephanie

Help, er komt iemand met een glutenintolerantie bij mij eten!

Carlijn

De glutenvrije terugblik op 2016 (deel 1)

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer