Restaurants Review

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Soi3

Soi3

Iets meer dan een jaar zit Soi3 op de Kruiskade. Ik fiets er zo vaak langs en dacht dan iedere keer; ik moet hier eten. Ik houd van Aziatisch. De smaken, geuren, kruiden en ingrediënten uit de Aziatische keuken vind ik overheerlijk. En, niet onbelangrijk, gluten- en lactosevrij eten is een stuk makkelijker. Wist je dat bijna 90% van de Aziatische bevolking lactose-intolerant is? Mijn laatste reis was naar Thailand en Vietnam en ik hoopte zo erg dat ik door het eten bij Soi3 even mee teruggenomen kon worden. En of ik bij Soi3, naast weer even genieten, ook GL en LV kon eten? Dat ben ik gaan testen met een vriendin.

[review]

Soi3

Allergiemenu

Ze hebben geen allergiemenu. Maar, zodra je één blik op de kaart werpt, wordt je direct gerustgesteld. Alle noodles zijn rijstnoodles. Voor de zekerheid vroeg ik het nog even na, maar het was allemaal geen probleem.

Kennis en medewerking personeel

Vriendelijk personeel en na afloop nog even een praatje gemaakt met de eigenaar en de behulpzame ober. Er werd aangegeven dat ze de laatste tijd veel vraag hadden naar GL en LV eten en wisten duidelijk waar het om ging.

Smaak/kwaliteit

Ze hebben keuze uit curry’s, noodles, salades en wat bijgerechten. Wij kozen ervoor om twee gerechten te delen en een voorgerechtje te nemen.

  • Het voorgerechtje waren viskoekjes, wij waren gelijk enthousiast. Ik denk wel dat ze bloem hebben gebruikt, maar eerlijk gezegd ben ik het vergeten te vragen…oeps, iets te enthousiast geweest…
  • Als hoofdgerecht namen we een pad-thai met zeevruchten en kabeljauw met curry, gestoomd in bananenblad. 
  • Het toetje was gekarameliseerde cassave ’s in kokosmelk 

De viskoekjes waren een perfecte starter. Smaak was perfect. De hoofdgerechten zagen er goed uit, de smaak was nog beter! Pad-thai hebben we zo vaak gegeten op straat in Thailand, dit kwam echt heel dichtbij! De kabeljouw was mals en de curry mild en de kokos die eroverheen zat maakte het geheel zacht romig.

Je kon maar kiezen uit twee desserts, iets wat ik zelf wel weinig vond. De een was een zwarte bonen pasta met rijst, die leek mij erg machtig na de hoofdgerechten. Dus wij kozen voor de gekarameliseerde cassave in kokosmelk… ja eigenlijk ook heel machtig. Het geheel was vrij zoet, maar op zich wel lekker.

Soi3

Algemeen oordeel

Soi3 is wat bij betreft geslaagd voor de Thailand-test. De GV en LV test hebben ze ook doorstaan. Ik kom hier 100% zeker heel snel weer terug. Wat we wel jammer vonden was het koffiekopje waar wat koffiedrap aan gekleefd zat en het groothandel-koekje erbij. Iets Aziatisch erbij had het meer afgemaakt.

Soi3

Soi3 | West-Kruiskade 63a, Rotterdam | 010 213 6596

Related posts

Glutenvrij lunchen in Delft: Hills & Mills

Wendy

Glutenvrij lunchen in Eindhoven: Usine

Carlijn

Gluten- en melkvrij vergaderen in Utrecht: Restaurant Claar

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer