Recepten

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Het is herfstvakantie! Niet voor iedereen waarschijnlijk, maar wel voor degene die in het onderwijs werken. Doordeweeks heb ik eigenlijk weinig tijd om te bakken omdat ik dan veel te druk met het voorbereiden van al mijn lessen. Maar als je het zo druk hebt, dan is er één ding wat je kan redden en dat is plannen. Met name vooruit plannen! Ik weet dat het nog eventjes duurt voor het sinterklaas is, maar ik weet ook dat ik in de weken die er aan voorafgaan graag kruidnootjes wil eten, Vandaar dan ik in de herfstvakantie al lekker aan het bakken ben geslagen om glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te bakken. Wat laten al die speculaaskruiden een heerlijke geur achter in je huis. Zeker als het buiten hard waait en best wel koud is, kun je denk ik niet wachten om de kruidnootjes op te eten. Ze waren de oven nog niet uit of er zat er al eentje per ongeluk in mijn mond.

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije bloem (half Schär C / half havermeel)
  • 90 gram donker bruine basterdsuiker
  • 100 gram harde plantenmargarine
  • 15 gram speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Kneed tot er een bal ontstaat (gebruik voor het gemak de kneedhaken van je mixer ipv je handen).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en zorg voor ongeveer een centimeter ruimte tussen de kruidnootjes.

Bak de kruidnootjes gaar in ongeveer 25 minuten.  Laat de kruidnootjes goed afkoelen (als je ze aanraakt terwijl ze nog warm zijn, dan gaan ze kapot).

Ter variatie: smelt chocolade, leg de kruidnootjes helemaal in de chocolade. Vis ze er met een vork weer uit. Leg op bakpapier en laat daarna opstijven in de koelkast.

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Related posts

Glutenvrije oreotaart

Carlijn

Hoemoes met spinazie op brood: glutenvrij lunchen

Carlijn

Torentje van rauwe zalm

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer