Soms ontmoet je van die mensen waarmee je direct een klik hebt. Met Emmelou was dat ook het geval. We hebben elkaar voor het eerst in real life gezien bij een glutenvrije perslunch in Amsterdam. Wij mochten elkaar wel (en we mogen elkaar nog steeds haha). Deze chick is bijzonder en dit boek is bijzonder. Dat er een kookboek aan zat te komen wist ik al lang. Daar hebben we het vaak over gehad. Helaas kwam er ‘even’ een mega ziekte tussendoor maar nu is ze terug! En hoe! Een super tof bakboek zonder gluten.

We zaten er allemaal op te wachten: een glutenvrij croissantjes recept (er zit helaas wel melk in). En dit boek heeft dat! Ja, het kost tijd, er komt een hoop vouw-werk aan te pas maar dan heb je ook wat!
Om je toch even een voorproefje te geven van de HEERLIJKE recepten mag ik het glutenvrije brownie recept delen. Niet zo maar een brownie maar eentje met een heel speciaal ingrediënt!

Pindakaaskoeken
Ingrediënten
Koeken
- 250 g pindakaas bij voorkeur minstens 80% pinda's
- 200 g rietsuiker
- 1 ei
- 50 g gezouten pinda's
- 1 el amandelmeel
Vanillecreme
- 100 g plantaardige margarine of boter
- 200 g poedersuiker
- 1 tl vanille aroma
- scheut plantaardige melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Maal de pinda's in de keukenmachine tot kleine stukjes. Heb je geen keukenmachine? Hak ze dan in kleine stukjes.
- Voeg alle ingrediënten voor de koeken bij de pinda's en meng tot een geheel.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep gelijke hoopjes op het bakpapier en druk ze plat. Wat je ook kan doen is het 'deeg' plat rollen (op het bakpapier) met een deegroller en er vormpjes in drukken. Haal dan de restanten weg.
- Zet 8 tot 9 minuten in de oven. Let op! Je moet ze goed in de gaten houden want het kan hard gaan.
- Haal ze uit de oven, laat even afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een rek om af te koelen.
- Meng de ingrediënten voor de vanillecrème door elkaar. Doe je dit in de kitchenaid? Hang er dan even een theedoek over anders zit je hele keuken onder poedersuiker 😉
- Schep de crème in een spuitzak en spuit daar de helft van de gemaakte koeken mee. Bedek de crème weer met een andere koek.
Wil jij dit boek nou ook in huis hebben? Dat kan voor maar €24,99! Bijvoorbeeld hier.