Soms ontmoet je van die mensen waarmee je direct een klik hebt. Met Emmelou was dat ook het geval. We hebben elkaar voor het eerst in real life gezien bij een glutenvrije perslunch in Amsterdam. Wij mochten elkaar wel (en we mogen elkaar nog steeds haha). Deze chick is bijzonder en dit boek is bijzonder. Dat er een kookboek aan zat te komen wist ik al lang. Daar hebben we het vaak over gehad. Helaas kwam er ‘even’ een mega ziekte tussendoor maar nu is ze terug! En hoe! Een super tof bakboek zonder gluten.

We zaten er allemaal op te wachten: een glutenvrij croissantjes recept (er zit helaas wel melk in). En dit boek heeft dat! Ja, het kost tijd, er komt een hoop vouw-werk aan te pas maar dan heb je ook wat!
Om je toch even een voorproefje te geven van de HEERLIJKE recepten mag ik het glutenvrije brownie recept delen. Niet zo maar een brownie maar eentje met een heel speciaal ingrediënt!

Mug cake
Equipment
- Magnetron
- Mok waar zeker 150 ml in kan
Ingrediënten
Voor de cake
- 75 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
- 35 g kristalsuiker
- snufje bakpoeder
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 ei
- 50 ml plantaardige melk
- 35 g boter op kamertemperatuur
- 1/2 tl vanille aroma
Voor de kaneelsuiker
- 1 el kristalsuiker
- 1 mespunt kaneel
Instructies
- Doe het zelfrijzend glutenvrije bakmeel, de suiker, bakpoeder, het zout en de kaneel in een kom.
- Meng dit even door elkaar.
- Doe vervolgens het ei, de boter, de melk en vanille aroma erbij en meng weer door elkaar tot het een geheel is. We willen het liefst geen klontjes zien.
- Vet twee mokken in (of 1 grote, doe eens gek!)
- Meng - in een ander bakje - de suiker en kaneel door elkaar.
- Schep met een eetlepel een beetje beslag in de mok(ken). Strooi daar wat kaneelsuiker over.
- Herhaal de vorige stap 2 keer!
- Zet vervolgens de mok voor anderhalve minuut in de magnetron.
Notities
Wil jij dit boek nou ook in huis hebben? Dat kan voor maar €24,99! Bijvoorbeeld hier.