Recepten

Glutenvrij kookboek: Bakken zonder gluten

Soms ontmoet je van die mensen waarmee je direct een klik hebt. Met Emmelou was dat ook het geval. We hebben elkaar voor het eerst in real life gezien bij een glutenvrije perslunch in Amsterdam. Wij mochten elkaar wel (en we mogen elkaar nog steeds haha). Deze chick is bijzonder en dit boek is bijzonder. Dat er een kookboek aan zat te komen wist ik al lang. Daar hebben we het vaak over gehad. Helaas kwam er ‘even’ een mega ziekte tussendoor maar nu is ze terug! En hoe! Een super tof bakboek zonder gluten.

We zaten er allemaal op te wachten: een glutenvrij croissantjes recept (er zit helaas wel melk in). En dit boek heeft dat! Ja, het kost tijd, er komt een hoop vouw-werk aan te pas maar dan heb je ook wat!

Om je toch even een voorproefje te geven van de HEERLIJKE recepten mag ik het glutenvrije brownie recept delen. Niet zo maar een brownie maar eentje met een heel speciaal ingrediënt!

Recept Afdrukken
Zwartebonenbrownies
‘Bakken met bonen’ is de titel van een boek dat ik graag ook nog eens zou maken. Deze brownies komen dan beslist op de cover!
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bonen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg geleidelijk de eieren en de rozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.
  2. Smelt in een pannetje op laag vuur 100 g chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie. Schenk de chocolade in een kom en voeg het bonenmengsel en de amandelmelk toe.
  3. Breng het beslag op smaak met de kaneel, de vanille en de suiker. Een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens extra op.
  4. Schep voorzichtig wat grof gehakte walnoten door je beslag, maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.
  5. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats die ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Terwijl de brownies in de oven staan, ga je aan de slag met een chocoladetopping die áltijd lukt!
  8. Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 g pure chocolade. Voeg voor een extra cacaoboost eventueel nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Smelt alles op laag vuur tot een donkere chocoladesaus. Blijf goed roeren!
  9. Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten. Decoreer met de walnoten en grof zeezout.
Deel dit Recept
 

Wil jij dit boek nou ook in huis hebben? Dat kan voor maar €24,99! Bijvoorbeeld hier.

Related posts

3 glutenvrije toetjes! #wijbloggenglutenvrij

Carlijn

Glutenvrije clubsandwich

Carlijn

Glutenvrije appelkaneelcake

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer