Recepten

Glutenvrij kookboek: Bakken zonder gluten

Soms ontmoet je van die mensen waarmee je direct een klik hebt. Met Emmelou was dat ook het geval. We hebben elkaar voor het eerst in real life gezien bij een glutenvrije perslunch in Amsterdam. Wij mochten elkaar wel (en we mogen elkaar nog steeds haha). Deze chick is bijzonder en dit boek is bijzonder. Dat er een kookboek aan zat te komen wist ik al lang. Daar hebben we het vaak over gehad. Helaas kwam er ‘even’ een mega ziekte tussendoor maar nu is ze terug! En hoe! Een super tof bakboek zonder gluten.

We zaten er allemaal op te wachten: een glutenvrij croissantjes recept (er zit helaas wel melk in). En dit boek heeft dat! Ja, het kost tijd, er komt een hoop vouw-werk aan te pas maar dan heb je ook wat!

Om je toch even een voorproefje te geven van de HEERLIJKE recepten mag ik het glutenvrije brownie recept delen. Niet zo maar een brownie maar eentje met een heel speciaal ingrediënt!

Recept Afdrukken
Gevulde eieren met gerookte zalm!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
gevulde eieren
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
gevulde eieren
Instructies
  1. Kook de eieren tot ze hard zijn (8 minuten).
  2. Meng de mayonaise, kappertjes, citroensap en wat peper en zout*.
  3. Halveer de eieren en doe het eigeel in een apart bakje.
  4. Meng het eigeel met de kappertjes mayonaise tot het een smeuïg geheel is.
  5. Schep het eigeel voorzichtig in de gehalveerde eitjes.
  6. Leg er een stukje zalm op en garneer met sesamzaadjes en paar stukjes geknipte bieslook.
Notities

*Het beste kan je 'gewoon' een halve pot mayonaise pakken en die mengen met kappertjes en citroensap.

Deel dit Recept

Wil jij dit boek nou ook in huis hebben? Dat kan voor maar €24,99! Bijvoorbeeld hier.

Related posts

Baconpopcorn

Carlijn

Echte Engelse roasted potatoes

Laura

Glutenvrije fetahapjes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer