Recepten

Zwartebonenbrownies

Zwartebonenbrownies

‘Bakken met bonen’ is de titel van een boek dat ik graag ook nog eens zou maken. Deze brownies komen dan beslist op de cover!

  • 250 g zwarte bonen ((uitgelekt))
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen ((niet afgestreken))
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 4 el kokosolie
  • 2 el amandelmelk
  • het merg van 1 vanillepeul
  • 200 g pure chocolade
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 100 g walnoten
  1. Doe de bonen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg geleidelijk de eieren en de rozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.
  2. Smelt in een pannetje op laag vuur 100 g chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie. Schenk de chocolade in een kom en voeg het bonenmengsel en de amandelmelk toe.
  3. Breng het beslag op smaak met de kaneel, de vanille en de suiker. Een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens extra op.
  4. Schep voorzichtig wat grof gehakte walnoten door je beslag, maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.
  5. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats die ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Terwijl de brownies in de oven staan, ga je aan de slag met een chocoladetopping die áltijd lukt!
  8. Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 g pure chocolade. Voeg voor een extra cacaoboost eventueel nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Smelt alles op laag vuur tot een donkere chocoladesaus. Blijf goed roeren!
  9. Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten. Decoreer met de walnoten en grof zeezout.

Related posts

8 glutenvrije sinterklaasrecepten

Carlijn

Glutenvrije Paas-sandwich met rosbief en tonijnmayo

Carlijn

Beste chocoladereep ever!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer