Zwartebonenbrownies
‘Bakken met bonen’ is de titel van een boek dat ik graag ook nog eens zou maken. Deze brownies komen dan beslist op de cover!
- 250 g zwarte bonen ((uitgelekt))
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen ((niet afgestreken))
- 3 eieren
- snufje zout
- 4 el kokosolie
- 2 el amandelmelk
- het merg van 1 vanillepeul
- 200 g pure chocolade
- 1 el rauwe cacaopoeder
- 100 g walnoten
- Doe de bonen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg geleidelijk de eieren en de rozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.
- Smelt in een pannetje op laag vuur 100 g chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie. Schenk de chocolade in een kom en voeg het bonenmengsel en de amandelmelk toe.
- Breng het beslag op smaak met de kaneel, de vanille en de suiker. Een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens extra op.
- Schep voorzichtig wat grof gehakte walnoten door je beslag, maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.
- Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
- Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats die ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
- Terwijl de brownies in de oven staan, ga je aan de slag met een chocoladetopping die áltijd lukt!
- Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 g pure chocolade. Voeg voor een extra cacaoboost eventueel nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Smelt alles op laag vuur tot een donkere chocoladesaus. Blijf goed roeren!
- Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten. Decoreer met de walnoten en grof zeezout.