Recepten

Glutenvrij broodje met gerookte kip

glutenvrij broodje met gerookte kip

Weet je wat ik graag zou willen? Dat er meer restaurants zijn die glutenvrij brood serveren zodat ik ook gewoon ‘ff ergens kan gaan lunchen’! Hoe fijn zou dat zijn? Een lekker dagje shoppen met tussendoor een stop zonder dat je heel hard na hoeft te denken waar en wat je mag eten (if only..). Gelukkig wordt het zoeken binnenkort een stuk makkelijker (hoe en wat dat is nog een verrassing maar hou de site goed in de gaten!).

Als je dus niet ergens kan gaan lunchen dan maak je toch zelf gewoon een mega lekkere glutenvrije lunch klaar? Ontdek dit heerlijke recept voor een te gek glutenvrij broodje met gerookte kip!

Gerookte kip met tapenade

Ingrediënten:

  • Glutenvrij brood (bijv. van Schär, Consenza, Genius of Aldi)
  • Tomatentapenade
  • Komkommer
  • Verse spinazie
  • Optioneel: Hoemoes

Gerookte kip met tapenade

Bereiding:

Glutenvrij brood vind ik altijd het lekkerst als het even vijf minuten onder de gril (op 180 graden) gelegen heeft. Mijn advies is dan ook om dat even te doen voordat je de boterhammen gaat besmeren.

Smeer op een van de twee boterhammen een laag tomatentapenade. Heb je ervoor gekozen om ook de hoemoes te gebruiken smeer dat dan op de andere boterham.

Beleg de lege boterham met schijfjes komkommer, de spinazie en leg daar de gerookte kip bovenop. Stapel vervolgens de boterham met tomatentapenade op de gerookte kip.

Dat was ‘m al!

Eet smakelijk!

Related posts

Rauwe cheesecake met zomerfruit

Carlijn

Rijstwafels met chocolade, een lactosevrij tussendoortje

Carlijn

8 glutenvrije sinterklaasrecepten

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer