Recepten

Kippenpoten met citroen uit de oven

Kippenpoten met citroen

De site wordt op dit moment verbouwd! Ik vind het dan ook vervelend voor je want je verwacht toch dat je op een goeie site terecht komt die helemaal werkt. Nog even een paar dagen geduld en dat werkt alles naar behoren. Ik hoor je denken waarom verbouw je de site? De andere was toch ook mooi? Absoluut, maar je moet ook goed bedenken waar je heen wilt en met alle informatie die erop staan (en komt te staan) is het slimmer om een duidelijker onderscheid te maken, en dat lukt met deze look. Ik ben wel echt reuze benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je me dat even weten in een comment? 

Om je tegemoet te komen zet ik gewoon even een lekker receptje online waar je van kan genieten dit weekend! Hopelijk heb ik het zo een beetje goed gemaakt. Enjoy dit recept voor heerlijke kippenpoten met citroen. Natuurlijk is het volledig glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, koemelkvrij en suikervrij (Als ik het goed heb is het ook nog paleo). Ga je er van genieten?

Ingrediënten:

  • 6 Kippenpoten
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Bakje verse tijm
  • Verse zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een ovenschaal bij. Het ligt er maar net aan hoeveel kippenpoten je hebt hoor, ik hou ervan als ze lekker knus liggen. Heb je tijd zat vandaag dan raad ik je aan om de kip alvast een uurtje eerder in de marinade te leggen!

Leg de kippenpoten in de ovenschaal en pak een schaaltje voor de marinade. Giet een scheutje olie in het schaaltje.

Was 1 citroen en rasp daar de schil van. Gooi de schil bij de olie en pak de tijm erbij. Haal de blaadjes van de tijm af en giet deze ook bij de marinade. Voeg hier nog wat verse zwarte peper aan toe en roer maar ff lekker.

Giet de marinade nu over de kippenpoten heen. Je zou ze ook in kunnen wrijven, maar ik giet het er altijd overheen.

Snijd de citroen vervolgens in dikke plakken en leg deze op de dikste stukken van de kippenpoot.

Zet de kippenpoten ±35 minuten in de oven. Voordat je een hap neemt is het slim om 1 eentje even door te snijden als je het niet vertrouwd. Het is natuurlijk niet bedoeling dat je na dit heerlijke gerecht twee weken gevloerd bent door de salmonella.

Eet smakelijk!

Related posts

Pompoen met yoghurt, sriracha en koriander

Carlijn

Chocoladetaart met pepermuntcréme

Carlijn

BBQ-special: 3 lactosevrije kruidenspreads

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer