Blog

Gelukkig glutenvrij nieuwjaar! Cheers to that!

glutenvrij nieuwjaar

We made it! Marsepeinen varkentjes, truffelkruidnoten, kerststol en oliebollen versus ‘us’: 0-1. De themaschappen zijn gelukkig weer Sint- en Kerstvrij. Ze worden wel meteen vervangen door Valentijnsdingen en Paaskuikens, maar die uitdaging is gelukkig een stuk minder heftig dan de ontberingen in december; de maand die waarschijnlijk de lastigste van alle twaalf is voor mensen die niet lekker lopen op gluten, lactose of andere allergenen.

Het nieuwe jaar begint bij mij wel met een lege spaarpot vanwege het stukslaan van m’n knaken aan het glutenvrije departement van m’n lokale dealer. M’n zelfgemaakte glutenvrije kerststol is grandioos mislukt; het zag er goed uit, maar een wedstrijdje beschuitfluiten had ik er met gemak mee gewonnen. Dit lag overigens niet aan het recept van Carlijn, maar aan mijn eigenwijsheid om het nét effe anders te doen.

En als mijn eigen bakkunsten tegenvallen of ik geen tijd heb om een halve dag te kokkerellen, kom ik toch terecht bij het kant-en-klare glutenvrije of lactosevrije aanbod. En dat is toch nog niet alles, als je het mij vraagt. Te zout, te droog of te massief; je mist dat luchtige of juist het krokante. Of het staat stijf van de suikers die de mindere smaak moeten maskeren.

Maar ik heb besloten in 2015  vooral weer te gaan letten op wat ik allemaal wél kan en mag! En hoog bovenaan dat lijstje staat gelukkig in grote, vrolijk knipperende neon-letters mijn grote liefde: WIJN! Oh en de nummer 2 mag er ook wezen: bubbelwijn! Godzijdank heb ik daarin nog niets kunnen vinden dat op tarwe, graan of zuivel lijkt (alhoewel anything waar alcohol in zit ook wel voor wisselende activiteit in de buikzone zorgt, maar dat terzijde). En met die troostende gedachte kon ik de oliebollen prima links laten liggen en ben ik het nieuwe jaar vol goede moed (en vol wijn) begonnen.

En daarom hef ik graag het glas met jullie:

PROOST op een blij, gezond en smakelijk 2015 en op alles wat we wél kunnen eten!

Related posts

Beste Horecaondernemer

Jeroen

11 dingen die je NIET moet zeggen tegen iemand met Coeliakie

Carlijn

Zwangerschapsupdate #4: een terugblik op de eerste 20 weken

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer