Recepten

Gevulde eieren met zelf gemaakte Filet Americain

Pasen komt eraan en bij ons in de familie werd was het mijn opa die ‘begonnen’ is het met eten van Filet Americain op Paas brood. YEP. Op Paas brood. Dat is dus zo’n stol.

Maar goed, Filet Americain blijft heel lekker en ondanks het feit dat ik weinig vlees eet is dit echt mijn ‘go to food’ als ik zin heb in iets hartigs. Bakken kan ik er van op!

De filets die je bij de supermarkt koopt daar zit zoveel zooi in dat ik erin gedoken ben om zelf Filet Americain te maken. Die van de slager is namelijk ook lekkerder dan die in de supermarkt. Maar bij de slagers zit er bijna altijd Worcestersaus in en laat die nou eens niet glutenvrij zijn. Hij is wel glutenvrij verkrijgbaar maar niet super makkelijk.

Aangezien het dus bijna Pasen is en ik vind dat gevulde eieren echt niet kunnen missen. Maar maak dan zelf je filet americain en vul je eieren daar mee. Garneren met een takje bieslook want dat staat zo gezellig! Wil je hem NOG lekkerder maken? Leg er dan nog een klein stukje crispy bacon op. Omdat het kan.

Recept Afdrukken
Gevulde eieren met zelf gemaakte Filet Americain
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eieren 8 minuten.
  2. Snipper het sjalotje.
  3. Doe de eidooier, rundertartaar, mayonaise, ketchup, mosterd, zeezout, sjalotje, citroensap en worcestersauce in een keukenmachine en meng tot het een redelijk glad geheel is. De ui blijft gesnipperd maar dat is helemaal niet erg.
  4. Maak op smaak met peper en tabasco.
  5. Pel de eieren en halveer deze. Nu kan je twee dingen doen. Of je haalt het eigeel eruit of je laat het zitten. Beide is lekker.
  6. In plaats van een spuitzak te gebruiken heb ik twee theelepeltjes gepakt om zo mooie hoopjes filet op de eitjes te scheppen.
  7. Garneer de gevulde eieren met een stukje bieslook.
Deel dit Recept

Related posts

Brownietaart met blauwe bessen | Glutenvrije foodblogswap

Carlijn

Lactosevrije yoghurtcake met citroen

Carlijn

Banaan en kardemom-cake met ouwels

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer