Weet je wat het grote voordeel is van het hebben van een foodblog? Alles wat jij op de foto langs ziet komen heb ik gegeten. Zo bestond onze lunch vandaag uit gevulde eieren. Die met Filet Americain en deze boys.. de gevulde eieren met gerookte zalm. En niet zomaar eieren met mayonaise, maar met een citroen-kappertjes mayo!
Om je Paasbrunch helemaal compleet te maken, horen gevulde eieren toch wel op tafel te staan. Zet ze bijvoorbeeld naar een stol, een chorizo hash of lekkere avocado sandwich met gepocheerd eitje. Keuze genoeg dacht ik zo en anders hebben we altijd nog meer Paas-inspiratie voor je!
Gevulde eieren met gerookte zalm!
- 4 grote eieren
- 1 el mayonaise
- 1,5 tl kappertjes
- scheutje citroensap
- zout en peper
- paar plakjes gerookte zalm
- zwarte sesamzaadjes
- bieslook
- Kook de eieren tot ze hard zijn (8 minuten).
- Meng de mayonaise, kappertjes, citroensap en wat peper en zout*.
- Halveer de eieren en doe het eigeel in een apart bakje.
- Meng het eigeel met de kappertjes mayonaise tot het een smeuïg geheel is.
- Schep het eigeel voorzichtig in de gehalveerde eitjes.
- Leg er een stukje zalm op en garneer met sesamzaadjes en paar stukjes geknipte bieslook.
*Het beste kan je ‘gewoon’ een halve pot mayonaise pakken en die mengen met kappertjes en citroensap.