Recepten

Dadelrolletjes met lactosevrije roomkaas

Dadelrolletjes met lactosevrije roomkaas

De laatste paar maanden heb ik dadels (her)ontdekt. Je moet wat als je steeds minder mag natuurlijk. Dadels zijn perfect voor mensen met coeliakie omdat ze veel natuurlijke vezels bevatten, ze kunnen ontstekingsremmend werken en het kan zelfs een positieve wending geven aan je seksleven! Wie had dat gedacht?

Dit recept bestaat natuurlijk niet alleen uit dadels maar ook uit lactosevrije roomkaas. Daar is nogal veel over te doen. Mesoloog Eveline van Dijk vertelde vorige week in haar blog ‘Sluimerlactose‘ namelijk dat gerijpte Hollandse kazen gewoon lactose bevatten en dat lactosevrije roomkaas nog best wel eens lactose kan bevatten. Heb jij een lactose-allergie dan raad ik je aan om bij het nuttigen van dit hapje een lactase pil in te nemen! Zo kan je toch een keertje genieten zonder de nare gevolgen.

Genoeg over lactose, laten we ons focussen op dit warme hapje! Ik ben altijd al een fan van hapjes die uit de oven komen en dit staat dan ook in mijn warme hapjes top 3! Het is gemakkelijk te bereiden en een ware smaak sensatie (dat klinkt zo leuk namelijk). Maak deze dadelrolletjes met lactosevrije roomkaas vandaag nog!

Dadelrolletjes met lactosevrije roomkaas

Ingrediënten:

  • Dadels zonder pit
  • Lactosevrije roomkaas (Minus L of Arla)
  • Ontbijtspek

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de dadels met behulp van een mes of lepel met roomkaas.

Leg een plakje ontbijtspek op een snijplank of bord en leg de gevulde dadel er bovenop. Rol de spek om de dadel heen en leg deze op de oven schaal.

Bak in de oven af tot het spek bruin is (±10 minuten).

Eet smakelijk!

Related posts

Lactosevrije guacamole

Carlijn

Pakketje van spek met appel en honing

Carlijn

Gepofte quinoa met pindakaas in chocolade

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer