Een cake uit de magnetron die klaar is binnen 5 minuten én die ook nog eens super luchtig, glutenvrij en heerlijk is. Dat noemen ze dus een mugcake. Klinkt in het Engels toch een stuk lekkerder dan een mokcake. Haha.
Naar recept gaan
Maar een glutenvrije mugcake dus. Dit keer een variant met vanille en kaneelsuiker. Eerlijk gezegd heeft het iets weg van een donut maar dan in een mok, zonder gat en niet gefrituurd. Maar goed, dan kan ook door de kaneelsuiker komen. Haha.
Misschien is het niet meer hip zo’n mugcake maar ik had gewoon super zin in cake. Ik kon geen boodschappen te doen omdat Pim lag te slapen en je kind moederziel alleen thuis laten als ‘ie ligt te tukken is ook weer zoiets. haha.

Deze glutenvrije mugcake is dus eigenlijk ideaal. Je hebt niet veel ingrediënten nodig dus met restjes kom je een heel eind. Je hoeft geen boodschappen te doen. Je hoeft geen oven voor te verwarmen én het bij elkaar zoeken van de ingrediënten is waarschijnlijk het langste werk. En dieet-technisch opzich een stuk slimmer dan een hele cake maken. Want iemand moet toch die hele cake opeten!

Mug cake
Equipment
- Magnetron
- Mok waar zeker 150 ml in kan
Ingrediënten
Voor de cake
- 75 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
- 35 g kristalsuiker
- snufje bakpoeder
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 ei
- 50 ml plantaardige melk
- 35 g boter op kamertemperatuur
- 1/2 tl vanille aroma
Voor de kaneelsuiker
- 1 el kristalsuiker
- 1 mespunt kaneel
Instructies
- Doe het zelfrijzend glutenvrije bakmeel, de suiker, bakpoeder, het zout en de kaneel in een kom.
- Meng dit even door elkaar.
- Doe vervolgens het ei, de boter, de melk en vanille aroma erbij en meng weer door elkaar tot het een geheel is. We willen het liefst geen klontjes zien.
- Vet twee mokken in (of 1 grote, doe eens gek!)
- Meng – in een ander bakje – de suiker en kaneel door elkaar.
- Schep met een eetlepel een beetje beslag in de mok(ken). Strooi daar wat kaneelsuiker over.
- Herhaal de vorige stap 2 keer!
- Zet vervolgens de mok voor anderhalve minuut in de magnetron.