Recepten

Chorizo Hash

Een tijdje geleden kreeg ik een telefoontje van de NCV of ik mee wilde werken aan hun nieuwe magazine. Het magazine heeft een restyling ondergaan en het was tijd voor mooie foto’s en recepten! Of ik een viertal recepten met hun wilde delen voor de feestdagen editie. Uiteraard vond ik dat super leuk dus ik ging aan de slag en dit is het eerste recept! 

Chorizo hash

De chorizo hash. Man, dat is LEKKER! We hebben ook een tijdje in The Food Club de Chorizo Hash op de kaart gehad maar nu ‘ie er helaas weer af. Wel zijn wij er zelf nog fan van dat we hem thuis ook zo nu en dan namaken. Uiteraard net iets anders want wij doen dat weer op onze eigen manier. 

Heerlijk gerecht voor bij de brunch (lekker hartig ontbijten daar hou ik altijd van) of uiteraard voor bij het avondeten. Het is wat jij wilt! Zeker met het gepocheerde eitje er bovenop kan je helemaal los tijdens de brunch.

Chorizo hash met gepocheerd ei

Het recept is zo geschreven dat het voor 2 personen een volledige maaltijd is. Zet je dit met de brunch op tafel en eet je er met meerdere personen van dan kan je alsnog dezelfde hoeveelheid maken. Als de tafel vol staat met eten dan eet je toch minder van alles!

Chorizo hash

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 chorizo
  • 1 rode ui
  • oesterzwammen
  • Verse Koriander
  • 2 verse eieren
  • Optioneel: feta
  1. Snipper de ui en fruit deze in de pan.
  2. Snij de zoete aardappel en chorizo in kleine blokjes.
  3. Voeg de zoete aardappel en chorizo bij de ui. Bak voor 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf goed roeren zodat de chorizo niet aanbrand en de zoete aardappel zacht wordt.
  4. Snij de oesterzwammen in stukjes en voeg deze toe. Bak deze nog zeker 7 minuten mee.
  5. Zet een pan met water op met een scheut azijn erin voor de gepocheerde eieren. Wacht tot het water kookt, zet het op de laagste stand. Maak een draaikolk en breek de eitjes rustig boven de kolk. Laat ze 5 minuten pocheren.
  6. Doe alles bij elkaar in 1 pan en leg de gepocheerde eieren er bovenop.
  7. Ook lekker om te garneren met gekruimelde feta en verse koriander.

Related posts

Gevulde appeltjes (met bitterkoekjes)

Carlijn

Gebakken ananas met honing en tijm

Carlijn

Glutenvrije wortelchips | Glutenvrije Foodblogswap

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer