Recepten

Chocoladetaart met pepermuntcréme

Het liefst zou ik het hele huis al verbouwen tot een grote kerstboom maar ik ‘moet’ altijd wachten tot Sinterklaas voorbij is. Je snapt dat die dag erna er dan ook direct een kerstboom in huis staat.

Met Kerst zijn ook altijd die fijne candy canes te koop, van die zuurstokjes met pepermunt- en aardbeien smaak. Omdat ik het najaar altijd geschikt vind voor dikke taarten (vraag me niet waarom) besloot ik een glutenvrije chocoladetaart te maken met een pepermuntcréme ertussen en candy canes er bovenop.

Ik bakte de taart met mijn meest favoriete mix van Schär, namelijk Mix C– ook wel bekend als de Kuchen & Kekse mix. Eigenlijk alles wat ik maak met deze mix lukt en dat is heel fijn!

Omdat het Kerst is mag ik ook een super leuk Schär cadeaupakket weggeven. Laten we het een Kerstpakket noemen! Winnen kan via Facebook dus check het snel!

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door Schär. 


Chocoladetaart met pepermuntcréme

Voor de taart

  • 360 g Schar Mix C
  • 400 g kristal of rietsuiker
  • 150 g cacao
  • 1 el baking soda
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout
  • 4 grote eieren
  • 350 ml sojamelk
  • 350 ml warm water
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract

Voor de muntcrème

  • 280 g witte basterdsuiker
  • 160 g gepasteuriseerd eiwit (op kamertemperatuur)
  • 450 g ongezouten margarine (op kamertemperatuur)
  • 1 tl pepermunt extract
  • paar druppels groene food colouring
  • candy canes (ter garnering)

Voor de taart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter 3 bakvormen (welk formaat) en strooi er een heel dun laagje glutenvrij meel in. Klop erop en gooi de rest weg.
  2. Meng de Mix C van Schär met cacao, suiker, baking soda, bakpoeder en zout in je keukenmachine op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg de eieren, sojamelk, water, zonnebloemolie en vanille toe. Laat het op gemiddelde snelheid kloppen tot het een glad mengsel is. Dit duurt maar een paar minuten. Het is een heel dun mengsel, dat hoort zo en komt straks helemaal goed.
  4. Verdeel het mengsel over de drie bakvormen. Bak in 30-35 minuten af tot er een tandenstoker schoon uitkomt!
  5. Laat afkoelen op rekken voordat ze goed zijn.

voor de muntcrème

  1. Klop de suiker met het eiwit op tot het stijf is. Voeg daarna een klontje boter toe en wacht tot het volledig is opgenomen. Daarna voeg je weer een klontje toe etc.
  2. Schiet ‘ie in de schift? Dan kan je – mits je een Kitchenaid hebt en de RVS kom gebruikt – de kom met een gasbrander even verwarmen en door blijven kloppen. Zet de gasbrander weer uit en kijk of het nu wel een geheel wordt.
  3. Voeg als laatste een paar druppels groene food colouring en het pepermunt extract toe.
  4. Verkruimel de candy canes en garneer daar de taart mee!

Related posts

Pittige kippenvleugels

Laura

Quinoa bij het ontbijt

Carlijn

Gluten- en lactosevrije stol

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer