Een tijdje geleden heb ik van iemand te horen gekregen dat de supermarkten in Duitsland net ff een groter (wat zeg ik? Veel groter) glutenvrij en lactosevrij assortiment hebben. Dat moest ik zelf zien! Niets was minder waar! Met een tas vol glutenvrije en lactosevrije dingen gingen we weer naar Utrecht toe. Één van de dingen die ik meegenomen had was Lactosevrije Mascarpone. Dat bestaat dus. En het is lekker. En je kan er mega lekkere toetjes mee maken.
En aangezien ik al in geen 10 jaar Tiramisu gegeten heb werd het tijd om dit te maken. Zo gezegd zo gedaan en een glutenvrije en lactosevrije Tiramisu was geboren. Omdat ik even geen lange vingers in huis had besloot ik de Oaties van Verkade te gebruiken! Dat is ook echt lekker.

Tiramisu met haverkoekjes
Ingrediënten
- 1 pakje Oaties van Verkade
- 12 tl likeur Koffielikeur, Grand Marnier
- 250 g mascarpone
- 4 tl Cacao
Instructies
- Verkruimel de Oaties. Dit kan met je handen of in de keukenmachine.
- Zet 4 glaasjes klaar en bedek de bodem van de glaasjes met de Oaties.
- Giet 1 theelepel likeur over de bodem.
- Bedek vervolgens de bodem met mascarpone.
- Nu is het weer tijd voor een laagje Oaties. Verdeel het goed over de mascarpone en giet er weer een theelepel likeur overheen.
- Bedek ook deze laag Oaties met mascarpone.
- Nu kan je twee dingen doen: 1. Je versiert nu de mascarpone met wat cacao. 2. Je doet er nog 1 laag Oaties (met likeur) bovenop.
- Heb je dit eerder op de dag gemaakt zet het dessert dan nog even in de koelkast.