Recepten

Borrelhapje met brie en appel

Oh yes! In de categorie borrelhapjes vind ik dat je nooit genoeg kan hebben. Daarom dit heerlijke borrelhapje met brie en appel! Wederom zo gepiept en super lekker. Spannende combinaties zijn namelijk altijd leuk. Is weer eens wat anders toch?

Wil je nou nog andere hapjes maken met proscuitto? Probeer dan ook eens deze borrelhapjes met feta.

Maar goed! Borrelhapjes you guys. Ze moeten toch ook een lust voor het oog zijn. Stel je nou eens voor dat je lekker de tafel vol zet met allemaal hapjes? Zeker in deze tijd is dat met Corona handig. Want als jij wel 3 mensen uitnodigt met Kerst wil je niet dat ze allemaal met hun handen aan het eten zitten waar jij vervolgens ook weer aan zit. Dus bij deze een tip om coronaproof te borrelen: maak hapjes met stokjes erin!

Nu staan er weinig recepten mét koemelk en/of lactose op deze site. Dat komt omdat ik dat natuurlijk niet mag eten, maar soms maak ik een uitzondering! Ik eet namelijk wel eens brie als we (echt zelden) in Duitsland zijn geweest, want daar hebben ze een lactosevrije brie. Daar kan ik mega van genieten. En nu vond ik het gewoon tijd voor een klein stukje brie. Want zo nu en dan mag dat best. En – om even een disclaimer te plaatsen – ik ga niet dood van koemelk. Van gluten wel maar dat is een ander verhaal ;).

Dit is wel even het laatste recept voor Kerst dus bij deze wens ik jullie fijne feestdagen en een heel gelukkig 2021! Dat we maar snel weer alles mogen en gezond blijven!

Liefs,

Carlijn

Borrelhapje met appel, brie en proscuitto

 • 1 appel
 • 1 pakje brie
 • 1 pakje proscuitto
 • balsamico siroop
 1. Snij de appel in partjes en maar daar vervolgens weer schijfjes van

 2. Snij de brie in dunne plakjes

 3. Scheur (of snij) de proscuitto over de lengte in tweeën.

 4. Vouw de proscuitto over de lengte dubbel en leg deze op een snijplank.

 5. Leg in het midden de appel erop gevolgd door de brie.

 6. Vouw de proscuitto om de kaas en appel heen als een strik.

 7. Leg op een bord. Herhaal deze stappen met de overige stukken.

 8. Serveer met balsamico siroop. Steek er – na de balsamico siroop, prikkertjes in!

Related posts

In bieten gemarineerde zalm met kappertjes-dille creme

Carlijn

Vegan mango & limoen taart

Carlijn

Gevulde eieren met gerookte zalm!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer