Oeh man. Dit recept van gehaktballetjes met cranberrysaus en pinot noir is echt ZO lekker. Je kan dit helemaal van scratch maken. Dat wil zeggen: zelf gehaktballetjes draaien en zelf cranberrysaus maken. Dat mag, als jij dat wilt moet je dat zeker doen!
Maar ik koos in dit geval voor de makkelijke en simpele optie. Waarom? Omdat ik vind dat je tijdens de feestdagen zoveel mogelijk verschillende hapjes op tafel wilt zetten en dat je niet voor elk hapje super lang in de keuken hoeft te staan. Want daar heeft vaak niemand zin in.
En als je nou je hele schoonfamilie op bezoek zou hebben en ‘wegduiken’ in de keuken je ding is, dan zou je alles zelf kunnen maken. Maar goed, de kans dat je de hele schoonfamilie over de vloer hebt is redelijk klein met deze corona-maatregelen.
En als je kookt met wijn dan is het altijd toegestaan om een glas in te schenken omdat tijdens het koken gewoon lekker te drinken hoor. Koken met wijn noemen we dat. En soms doe je het door je eten.
Gehaktballetjes met een sausje van cranberry’s en pinot noir
- 1 potje cranberry saus ((250g))
- 75 g bruine suiker
- 75 ml pinot noir
- 1 tl mosterd
- 12 gehaktballen
Bak de gehaktballen met een scheutje olie in een koekenpan mooi bruin en gaar van binnen.
Pak een steelpannetje en doe daar de cranberrysaus in.
Weeg de suiker en de wijn af en doe deze bij de saus.
Voeg vervolgens de mosterd toe en laat lekker sudderen. Het hoeft niet volop te koken.
Leg de warme gehaktballen in een schaaltje, en giet er een beetje cranberry saus met pinot noir overheen. Uiteraard mag je het ook ernaast serveren.
Zowel de saus als de gehaktballetjes kan je van tevoren klaarmaken. Het is het lekkerste als je de boel even opwarmt. Opwarmen van de saus kan super makkelijk in de magnetron! De gehaktballetjes blijven het lekkerst als je ze in de oven opwarmt.