Recepten

Abrikozenfudge met amandel en chocolade

Een tijdje geleden (lees:september) werd me eigenlijk verteld dat het beter voor mijn lijf is als ik de paleo lifestyle aan zou meten. Een andere levensstijl neem je niet zomaar, dat kost tijd en vooral ook heel veel moeite. Nu wil ik je eerlijk toegeven dat het echt niet altijd lukt. Ik heb zo mijn periodes. De ene keer hou ik het heel goed vol, de andere keer absoluut niet. Dat kan gebeuren. Dat is eigenlijk mijn eigen keuze, toch?

Dat mijn lijf het zwaar heeft is me duidelijk. Ik weet niet hoeveel van jullie er ook nog meerdere auto-immuunziektes op nahouden dankzij je Coeliakie, maar ik weet dat ze bij mij bijna niet meer op één hand te tellen zijn. Daar ben ik echt zo enorm klaar mee. Ik weet niet hoe jullie hier mee omgaan maar ik ben het zat. Het is mind over body toch? Dat ik Coeliakie heb, ok. Maar dat ik daar ook nog andere stomme ziektes van krijg omdat mijn immuunsysteem het zwaar heeft, nope. Dat is nu afgelopen.

Dan hebben we het nog niet eens over de hormonen die bij mij alle kanten op vliegen als ik NIET paleo eet. Arm vriendje. Ik vind het dus weer tijd om het roer om te gooien. Full on paleo zodat ik gewoon weer wat gezonder word.

Abrikozenfudge_2

Dat betekent niet dat ik geen lekkere dingen meer eet. Er mag gewoon geleefd worden en vers eten is in mijn ogen zelfs lekkerder dan spul (voeding kan je het niet noemen) uit pakjes (als daar al geen gluten en/of lactose inzitten). Maar we hadden het over lekkere dingen. Chocoladefudge, dat is lekker toch? Maar de meeste fudge bevat melk, suiker en weet ik het wat nog meer. Toen kwam ik in Australië een recept tegen voor paleo chocolade fudge met abrikozen! Ik heb het aangepast naar mijn eigen wensen en voila daar kwam een hele lekkere chocolade fudge uit. Glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor mensen die het paleo dieet volgen. Ideaal!

Abrikozenfudge_1

Abrikozenfudge met amandel en chocolade

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Porties: 18 stukken
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 215 g Gedroogde abrikozen
 • 250 g Verse dadels
 • 145 g Amandelpasta
 • 30 g Cacao
 • 60 ml kokosolie
 • snufje Zeezout

Instructies

 • Kleed een ovenschaal/pan met bakpapier en vet het in.
 • Doe 200 gr van de abrikozen in een hittebestendige schaal. Giet er kokend water overheen tot ze onder staan. Laat dit 5 minuten staan. Lek ze uit en dep ze af.
 • Hak de overige 15 gr. Abrikozen fijn en zet deze apart.
 • Doe de verse dadels en gewelde abrikozen in de keukenmachine en maal fijn. Het kan zijn dat je af en toe de zijkanten even schoon moet schrapen.
 • Voeg vervolgens de cacao, amandelpasta, kokosolie en het zout toe. Laat de keukenmachine zijn/haar werk doen tot het een geheel is. Schep het mengsel over in de schaal en strijk de bovenkant glad.
 • Strooi de cacaonibs en de fijngesneden abrikozen over de fudge en laat hem in de koelkast afkoelen voor tenminste 4 uur. Snij met een scherp mes stukjes en serveer direct uit de koelkast.
 • Je kan deze fudge gewoon een paar dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje.

Related posts

Gevulde eieren met zelf gemaakte Filet Americain

Carlijn

Quinoasalade met geitenkaas en abrikozen

Carlijn

Rijstwafels met chocolade, een lactosevrij tussendoortje

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer