Recepten Review

Aardappelcupcakes

Glutenvrije aardappelcupcake

Soms blijft eten uit een pakje gewoon fijn. Ik zeg niet dat ik graag uit een pakje eet maar ik wil graag de optie hebben. Het is een beetje hetzelfde idee met McDonalds en andere fastfood restaurants. Ik zou er graag naar toe willen kunnen met mijn voedselintoleranties. Met de gedachten dat ik de mogelijkheid wil hebben was ik ook blij verrast dat de mensen van Maggi met een mix voor aardappelcupcakes kwamen (de officiële naam is aardappelvariatie cupcakes naturel). Dat klonk mij goed in de oren want 1 ding is zeker: in aardappel zitten geen gluten. Natuurlijk kan je er niet  vanuit gaan dat ze daadwerkelijk glutenvrij zijn maar dat is in dit geval wel zo! Het staat er zelfs op!

Daarnaast is er een mogelijkheid dat de producten sporen van melk bevatten (die producten eet ik dus wel gewoon). Oke. Tijd om te proberen dus.

De een houdt van zoet, de ander van zuur en ik ben een fan van hartige dingen! Ik heb liever een zak chips dan een zak snoep en als we dan over cupcakes praten spreekt mij het idee van een aardappel cupcake echt enorm aan! Ik heb gelijk twee varianten gemaakt (het heet niet voor niets variatie); een cupcake met zongedroogde tomaat en olijven en de ander met prei en spekjes. Je vind de recepten hieronder.

Ik weet dat er op de verpakking staat dat je er 8 cupcakes van kan maken. Ik heb er nu al meerdere keren 12 stuks mee gemaakt. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid overige ingrediënten die je erbij gooit!

Glutenvrije aardappelcupcake

Ingrediënten voor glutenvrije aardappelcupcakes:

  • 1 pak Maggi Aardappelvariatie cupcakes
  • 250 ml rijstemelk (heb je geen lactose-intolerantie of koemelkallergie kan je natuurlijk gewone melk pakken)
  • 2 grote eieren
  • zongedroogde tomaten & handje gehakte groene olijven
  • halve prei & half pakje spekreepjes

Glutenvrije aardappelcupcake

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de prei in stukjes en bak de spekjes aan.

Hak de zongedroogde tomaten in stukjes en zet apart in een schaaltje.

Meng de twee eieren en de rijstemelk in een kom en giet de mix erbij terwijl je met een garde roert! Is het goed gemengd verdeel het mengsel dan over 2 schalen. Voeg in de ene schaal de zongedroogde tomaten en olijven stukjes toe. Gooi de prei en het spek bij het mengel in het andere schaaltje.

Pak je cupcake vorm erbij (zorg wel dat het ingevet is) en verdeel de mengsels over de vormpjes. Laat de cupcakes nu een paar minuten (lees: minstens 5 minuten) staan.

Zet de cupcakes vervolgens zo’n 20 tot 25 minuten in de oven (doe de eerste 18 minuten de deur NIET open) en wacht tot ze een beetje goudbruin zijn aan de bovenkant.

Zijn ze klaar, dan haal je ze eruit en kan je ze warm of koud serveren. Hartstikke lekker en een aanradertje.

Heb jij deze mix ook al geprobeerd dan hoor ik heel graag welke variaties jij bedacht hebt!

Glutenvrije aardappelcupcake

Related posts

Smoothie met aardbeien

Carlijn

Baconcups met garnalen en limoenmayo

Carlijn

BBQ-special: 3 lactosevrije kruidenspreads

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer