Recepten

Superfoodreep met dadels en gojibessen

Superfood bar

In de laatste paar maanden sport ik meer maar merk ik ook dat ik vrij weinig energie over heb na het sporten. Ik zie vaak mensen snelle koolhydraten naar binnen werken in de vorm van zo’n mueslireep. Nu zijn deze ook te koop (ook de glutenvrije, lactosevrije, sojavrije en suikervrije varianten) maar zelf maken was volgens een vriendin van mij een veel beter idee! Zo gezegd zo gedaan en mijn eerste superfoodreep is een feit!

Ingrediënten voor 5 repen:

  • 200 gr. dadels
  • 50 gr. goji bessen (superfood kan je nu bij de kruidvat scoren voor een fijn prijsje!)
  • 1 el. kokosvezel
  • 40. gr. kokosolie

Benodigdheden:

  • Kleine ovenschaal (o.i.d.)
  • Huishoudfolie

Snijd de dadels en gojibessen in kleine stukjes (of doe ze in de keukenmachine).

Schep de kokosvezels erdoor. Smelt de kokosolie en roer deze daarna door het mengsel heen.

Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en leg het mengsel in de ovenschaal. Pak nu een lepel en zorg dat het je het mengsel heel hard aandrukt zodat het op elkaar geperst zit. Leg de schaal nu in de koelkast tot de kokosolie weer hard is.

Als het eenmaal hard is kan je er repen van snijden! Wikkel deze allemaal in folie en bewaar ze in de koelkast.

Ik ben er fan van! En jij?

Related posts

Pittige pompoensoep met kip en kokosmelk

Laura

Glutenvrije brunch #decemberglutenvrij

Carlijn

Glutenvrije appelkaneelcake

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer