Recepten

Meloensoep met limoen, basilicum en rauwe ham

melon soup

Ik heb het wel eens eerder over ‘het jaarlijkse diner’ gehad en dat er 10 gangen waren. Dit gerechtje heeft het ook wel eens tot de selectie geschopt! Onder mijn vriendinnen is deze meloensoepje toch echt wel een hit!

Recept voor 4 personen:

  • 1 Galia meloen
  • 15 gram verse basilicum
  • 3 ijsblokjes
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1/2 pakje rauwe ham (elke rauwe ham is lekker)
  • 1/2 limoen
  • Keukenmachine/blender

Snijd de meloen in stukken, verwijder de zaadlijsten en snijd de schil eraf.

Pureer de meloen met de basilicumblaadjes, de ijsblokjes en het sap van een halve limoen in de keukenmachine.

Voeg de olie toe vlak voor het serveren van de meloensoep.

Verdeel de soep over 4 glaasjes, rol of vouw de ham op en steek deze als een soort rietje in de meloensoep.

Eetze en ik hoor graag of jij net zo enthousiast bent als mijn vriendinnetjes!

Related posts

Kip gevuld met basilicum en tomatentapenade

Carlijn

Gerookte kip met rucola en honing-mosterddressing

Carlijn

Lactosevrije Panna Cotta

Emmelou

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer