Recepten

Melkvrije chocoladetruffels

melkvrije toetjes

Een paar weken geleden vond de allergiebeurs plaats in Houten. Er was mij gevraagd om een kookworkshop te houden! Super leuk natuurlijk en dat aanbod nam ik graag aan! Op zowel vrijdag als zaterdag mocht ik om 15.00 uur mijn kookkunsten laten zien. Al met al is het hartstikke leuk maar bedenken wat ik ging maken was toch net iets lastiger. Eerst heb ik maar even overleg gepleegd met Elize (Stories of Celiac) en Harmke (Miss Glutenvrij) zodat we niet dezelfde gerechten gingen bereiden! Er passeerden verschillende recepten de revue, zo had ik eigenlijk wel zin om glutenvrije falafel te maken maar daar was het oventje te klein voor en wat ga je in hemelsnaam in die 25 minuten doen die in de oven staan? Een andere taart maken was ook niet echt een optie totdat ik bedacht als ik nou de chocoladetaart ombouw tot cupcakes hoeven ze maar 15 minuutjes in de oven en kan ik tussendoor melkvrije en glutenvrije chocoladetruffels maken! Zo gezegd zo gedaan. De avonden voor de beurs heb ik thuis alvast de eerste lading cupcakes staan bakken en de truffels voorbereid.

Werden jouw ogen ook al groter en je gezichtsuitdrukking vrolijker toen je het woord chocoladetruffels las? Geloof me, deze truffels zijn TE lekker.. een bakje en een lepel is eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Melkvrije chocoladetruffels

Ingrediënten:

  • 300 gr. pure chocolade (zorg wel dat deze ook lactosevrij is)
  • 240 ml. kokosmelk
  • 3 el. kokosolie
  • 1 tl. vanillearoma
  • cacao, kokosvezels of noten

Bereiding:

Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk, zorg ervoor dat deze niet gaat koken want daar houdt kokosmelk niet van.

Breek vervolgens in een andere kom de chocolade in stukken en giet daar 3 eetlepels kokosolie overheen en voeg de vanillearoma toe.

Zodra de kokosmelk goed heet is giet je het over de chocolade en roer je rustig totdat alles een geheel is geworden!

Giet het chocolademengsel in een bakje en zet minstens een uur in de koelkast.

Is het afgekoeld? Pak dan 3 bordjes waar je een topping op legt. Ik heb gekozen voor cacao, kokosvezel en gehakte macadamianoten.

Gebruik 2 lepels (of je handen, het ligt eraan waar je zin in hebt en hoeveel je over wilt houden) om mooie rondjes te vormen, rol de truffels door de topping naar keuze en serveer op een amuselepel!

Enjoy! Als je dit nou aan het eten bent en je post het op instagram tag mij @Foodlesss dan eventjes, dat is leuk!

Related posts

Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika

Carlijn

Baconcups met garnalen en limoenmayo

Carlijn

Vegan chocolade fudge (klaar in 1 minuut)

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer