Recepten

Wortelsoep met bacon

Wortelsoep met bacon

Ik vind het best wel lastig om mijn dagelijkse portie groenten binnen te krijgen, dat mag je best wel weten. Daarom vind ik zelfgemaakte groentesoepjes echt een daverend succes en experimenteer ik lekker op los met verschillende groentes en combinaties! De regel die ik eigenlijk altijd aanhou is dat ik er veel groente in moet, lichtelijk romig moet zijn (en dat zonder melk) en het liefst ook nog een lekkere bite hebben. Dat is nog best lastig zo af en toe. Toen zat ik laatst te bladeren in een paleo magazine en kwam ik een recept voor wortelsoep met bacon tegen! Ik vind het een geslaagd idee, heb het recept aangepast naar mijn wensen en besluit het nu met jullie te delen. Enjoy deze wortelsoep met bacon!

Wortelsoep met bacon

Ingrediënten en benodigdheden voor 4 personen:

 • scheutje kokosolie of olijfolie
 • 1 gele ui (fijn gesneden)
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gr. wortelen
 • 1 kleine zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
 • 1 kippenbouillon blokje (als je glutenvrij kookt, let op dan deze dat ook echt glutenvrij is)
 • 1 liter water
 • 1 laurierblaadje
 • verse peper
 • 6 plakjes bacon
 • verse bieslook
 • Staafmixer
 • Soeppan
 • Koekenpan of grillpan

Bereiding:

Snipper de ui en het knoflook teentje. Fruit deze met het scheutje olijfolie in een pan.

Schil en snij ondertussen de zoete aardappel.

Als de ui glazig ziet voeg je het water en kippenbouillonblokje toe. Voeg vervolgens de wortelen, zoete aardappel en het laurierblaadje toe.

Breng alles aan de kook en laat koken tot de wortel en zoete aardappel zacht zijn. Dit duurt meestal zo’n 12/13 minuutjes.

Pak er een koekenpan of grillpan bij en bak de baconplakjes hierin tot ze knisperend zijn.

Verwijder het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met een staafmixer.

Schep de soep in kommen, verdeel de baconplakjes erover en knip de bieslook in stukjes.

Related posts

Vegan chocolade fudge (klaar in 1 minuut)

Carlijn

Gewrichtspijn, vermoeidheid, aankomen en stemmingswisselingen.. reuma of schildklier?

Carlijn

Gevulde eieren met zelf gemaakte Filet Americain

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer