Recepten

Melkvrije chocolademousse met rode wijn

melkvrije chocolademousse

Chocolademousse met rode wijn. ‘Oh boy, dit MOET ik maken’, dat dacht ik toen ik met de foodblogswap de blog van Jody toegewezen kreeg. Ongewoon lekker heet haar blog. Nou dat bleek. ‘Belachelijk lekker’ was ook zeker een goeie naam geweest voor haar site. Ik moest dus één recept kiezen en dat was best lastig want ook de koekjes met bloedsinaasappelcreme ertussen leken mij te gek.

melkvrije chocolademousse

Maar als persoon met een intolerantie voor gluten en lactose kunnen toetjes wel eens lastig zijn en wil je gewoon iets wat ontzettend lekker is en vrij van dingen die ik niet mag. Daarnaast bevatte deze melkvrije chocolademousse ook nog eens rode wijn. Het leuke van ongewoon lekker is dat ze heel veel met alcohol maakt. (Dit maakt haar site voor mij toch echt wel nog een stukje interessanter!)

Lijkt mij dus een ideale combinatie. Ik heb ze gemaakt en er heerlijk van zitten smullen! Je moet het ook eens proberen. Genoeg gekletst, we gaan naar het recept.

melkvrije chocolademousse

melkvrije chocolademousse

Melkvrije chocolademousse met rode wijn

Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 ml rode wijn
  • 2 eieren maat M

Instructies

  • Zet twee verschillende pannetjes op het vuur met een laagje warm water en zet twee kommen klaar. Breek de chocolade in stukken en smelt deze in een kommetje au bain marie.
  • Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe het eigeel, de suiker en de rode wijn in de andere kom.
  • Klop met een garde het eigeel, suiker en de wijn door elkaar tot het een schuimig geheel is geworden. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erdoor en roer goed. Haal van het vuur zodat de chocolade een beetje af kan koelen. Dit is heel belangrijk!
  • Klop met een handmixer (of gewoon in de keukenmachine) de eiwitten stijf. Nu is het de bedoeling dat je de eiwitten door het chocolademengsel roert maar je moet zo min mogelijk roeren.
  • Spatel het er voorzichtig doorheen en giet vervolgens in vier glaasjes (of twee maar dan is het wellicht wat veel). Zet de glaasjes minstens een paar uur in de koelkast en daarna kan je los!
  • Garneer eventueel met een kers of wat geraspte chocolade! Lekker met een glaasje dessertwijn.

Related posts

Quinoasalade met geitenkaas en abrikozen

Carlijn

Gebakken ananas met honing en tijm

Carlijn

Glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer