Tijdens mijn reis door Australië ging er een wereld voor me open. Dat het zo makkelijk kon zijn om glutenvrij te eten wist ik niet. Nu is het ook zo dat 1% van de Australiërs last heeft van Coeliakie, en dat 20% geen gluten eet! Dat zijn dus wel flink wat mensen meer dan in Nederland. Maar we zijn hier natuurlijk niet om over Australië te praten maar over deze mega lekkere haverreep met banaan en chocolade.
Ingrediënten voor haverrepen met banaan:
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 35 minuten
- 230 gr. glutenvrije havervlokken
- 80 gr. zadenmix
- 50 gr. rozijnen
- 1/2 theelepel kaneel
- 60 gr. kokosolie
- 100 gr. rijstsiroop/agavesiroop
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 50 gr. pure chocolade
Hoe maak je haverrepen met banaan?
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Bedek een ovenschaal van 16 x 26cm met bakpapier.
Meng de havervlokken, zaden, rozijnen en kaneel door elkaar. Maak vervolgens een putje in het midden.
Smelt de kokosolie samen met de rijstsiroop. Prak vervolgens de banaan.
Giet de banaan, het ei en de kokosolie in het putje en mix alles door elkaar heen. Giet het vervolgens over in de ovenschaal of bakvorm en zet het 35 minuten in de oven of tot het stevig aanvoelt.
Laat 10 minuten in de ovenschaal afkoelen, zet het vervolgens op een rek.
Snij na het afkoelen het stuk in 16 driehoeken. Smelt de chocolade au-bain-Marie en schenk dat er overheen (doe eigenlijk wat jij wilt). Laat de chocolade weer hard worden.
Bewaar de stukken maximaal 5 dagen in de koelkast in een luchtdicht bakje!