Guacamole is toch echt een van mijn favoriete bijgerechten, het is multi-inzetbaar en zeer smakelijk. Mexicanen zijn er dol op en ik ook! Maar welke ingrediënten gaan er eigenlijk allemaal in? Wist je dat er in Amerika vaak mayonaise of zure room doorheen wordt gedaan? In Mexico doen ze dat niet en daar kan je dan ook genieten van lactosevrije guacamole. Bekijk hier mijn recept en serveersuggesties. Ik ben benieuwd met welke ingrediënten jij deze groene dipsaus maakt!
Ingrediënten:
- 2 avocado’s
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- Flinke scheut limoensap
- Tabaso/Hot Pepper Sauce
- Zout
- Peper
- Optioneel: knoflook
Guacamole kan je op twee verschillende manieren maken, snijd alles heel klein, prakt de avocado’s met een vork OF je snijd alle ingrediënten in grovere stukken en stopt ze in de blender om het vervolgens te mixen tot een smeuïg geheel.
Genieten van lactosevrije guacamole kan op vele manieren. Gebruik het als dip voor brood of nacho’s, serveer het als saus bij je eten (lekker in een tortilla), gebruik de grove variant als basis voor een zalm torentje (recept komt binnenkort) of serveer het als topping op een zoet aardappel hapje!