Recepten

Glutenvrije worteltjestaart | Foodblogswap September

Glutenvrije worteltjestaart

Vorige maand heb ik meegedaan met de foodblogswap en ook deze maand leek het me leuk om deel te nemen! Ik kreeg dit keer de blog van stadsgenootje Marloes genaamd ‘Spruitjes zijn niet vies‘. Nu zou het logisch zijn als ik een recept met spruitjes zou kiezen om te bewijzen dat die balletjes echt wel te eten zijn maar ik heb gekozen voor iets anders (ook omdat ik gewoon enorm zin had in dit recept) namelijk een carrotcake! In de volksmond ook wel bekend als een worteltjestaart. Het doet me gelijk denken aan de mop van het konijn dat bij de bakker kwam…

Anyways, ik dwaal af. Het recept moest natuurlijk aangepast worden zodat het gluten- en lactosevrij is (op dit moment is dat bij bijna alles het geval aangezien ik alleen recepten online wil hebben die ik zelf lekker vind). Daarnaast ben ik het web opgegaan om nog meer worteltjestaarten op te zoeken omdat ik benieuwd was naar de verschillende ingrediënten die iedereen gebruikt. Het is allemaal gelukt (en lekker geworden vraag maar aan de buren) en met trots presenteer ik (en Marloes mag hier ook credits voor opeisen natuurlijk) de lactose- en glutenvrije worteltjestaart!

Glutenvrije worteltjestaart

Ingrediënten:

  • 2 grote eieren
  • 120 gr. witte basterdsuiker
  • 100 ml. zonnebloemolie
  • 140 gr. glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bijv. van Schär)
  • zakje bakpoeder
  • 1 tl. koek en speculaaskruiden
  • 150 gr. geraspte wortel
  • 1 geraspte sinaasappel
  • 1 geprakte banaan
  • Optioneel: walnoten

Glutenvrije worteltjestaart

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een taart- of cakevorm en bedek deze met bakpapier en vet ‘m in.

Pak een beslagkom en mix de eieren met de suiker tot een egaal mengsel. Zet de handmixer op de laagste stand en voeg rustig de zonnebloemolie toe. Blijf mixen tot het goed gemengd is.

Zeef het bakmeel, de bakpoeder en de koek en speculaaskruiden boven het mengsel en mix rustig verder.

Voeg als laatste de wortel, sinaasappel en banaan toe. Heb je gekozen voor stukjes walnoot kan je die er nu ook doorheen scheppen. Giet nu het mengsel in de vorm en zet hem ongeveer 40 minuten in de oven. Denk je dat de taart klaar is? Steek dan een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit dan kan je de taart uit de oven halen!

In principe kan je nu de taart eten! Hij is redelijk zoet en er hoeft (vind ik) geen extra botercrème op.

Heb je nou wel zin in een frosting wacht dan tot de taart is afgekoeld! Vervolgens meng  je 75 gr. plantaardige margarine en 100 gr. poedersuiker met elkaar. Is dit goed gemengd dat schep je er rustig nog 75 gr. (lactosevrije) roomkaas doorheen tot het net gemengd is en smeer je dit op de taart. Je kan het mooi garneren met wat walnoten!

Eet smakelijk en geniet van de worteltjestaart!

Related posts

Smoothie met avocado, limoen en sinaasappelsap

Carlijn

Quinoa bij het ontbijt

Carlijn

Libanese spinazie

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer