Als je een foodblog hebt kom je eigenlijk niet meer weg met een simpel gerecht. De verwachtingen van mijn gasten zijn nu standaard iets hoger. Leuk natuurlijk maar af en toe wel irritant. Er zijn namelijk ook wel eens van die dagen dat ik geen zin heb om uitgebreid (lees: meerdere gangen en met veel pannen) te koken. Daarom besloot ik laatst om een flinke pan gluten- en lactosevrije paella met chorizo te maken! Dat kan best voor op de maandag toch? Ik vond een recept van Jamie Oliver en een van Gordon Ramsay maar heb uiteindelijk voor mijn eigen combinaties gekozen. Heerlijk recept en goedgekeurd door mijn gasten!
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- olijfolie
- 100 gr. chorizo (bijv. Licht pittige Chorizo van Stegeman)
- 50 gr. geraspte wortel
- 15 gr. verse platte peterselie
- 2 stukken kipfilet
- 300 gr. gele rijst
- 1 groente bouillonblokje (bijv. AH Huismerk)
- 1 rode paprika
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 el. tomatenpuree (zo’n miniblikje)
- 500 ml. kokend water
- 100 gr. doperwten
- 125 ml. droge witte wijn
- Optioneel: 1 citroen in partjes
- Optioneel: 200 gr. garnalen (gepeld)
Bereiding:
Snij de knoflook, ui en peterselie fijn. Hak de chorizo en de kipfilet in kleine stukken. Pak een paellapan (of gewoon een pan met een dikke bodem) en verhit een scheutje olie op midden-hoog vuur. Voeg de knoflook, ui, peterselie, paprikapoeder, kipfilet, chorizo en wortel toe. Bak een minuutje of 5 en blijf roeren.
Snij ondertussen de paprika, doe deze in de pan en bak vervolgens nog 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en verkruimel het bouillonblokje.
Voeg de rijst al roerend toe zodat de rijst alle smaken op kan nemen. Voeg de wijn toe en laat deze voor de helft inkoken. Giet het water erbij, zet het vuur water lager en laat het 15 minuten pruttelen. Blijf regelmatig de paella omscheppen.
Voeg nu pas de doperwten toe, laat nog 10 minuten sudderen en je kan de paella serveren.
Garneertip: verse citroen en peterselie
Eet smakelijk!