Recepten

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Ik ben bijna jarig en dan ga ik altijd op ontdekkingstocht naar nieuwe taarten. Ik vond een heerlijk recept van een ‘Blueberry Buckle’ dat me op het idee bracht voor deze fantastische glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen! Dit weekend was het dan ook echt tijd voor taart (en waarom dat lees je morgen hier terug), en dat betekent in mijn geval even een dagje geen paleo maar ‘gewoon’ eten. Hij was heerlijk en was binnen 2 dagen helemaal op (we hebben de foto’s gelukkig nog)! Zelfs de vriendjes, vriendinnetjes en buren zonder intoleranties werden er blij van. Wat een taart! Het lijkt net of er amandelspijs in zit en hij is ook lekker aan de natte kant. Ik zeg proberen die hap!

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Ingrediënten voor de glutenvrije (en lactosevrije) kruimeltaart:

  • 150 gr. plantaardige margarine
  • 120 gr. rietsuiker
  • 100 gr. (1 cup) amandelmeel
  • 56 gr. (1/2 cup) kokosmeel
  • rasp van 1 citroen
  • 1,5 tl. vanille aroma
  • 0,5 tl. zout
  • 2 grote eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr. blauwe bessen uit de diepvries (ontdooid)

Ingrediënten voor de kruimel:

  • 60 gr. plantaardige margarine
  • 65 gr. bruine suiker
  • 25 gr. amandelmeel
  • 25 gr. kokosmeel
  • 1/4 tl. kaneel
  • snufje zout

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een taartvorm en vet deze in.

Meng de boter, suiker, citroenrasp tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de vanille aroma en zout toe tot het een geheel is. Daarna mag je één voor één de eieren erbij gooien. Wacht wel tot het eerste ei goed gemengd is voordat je er een tweede bij doet.

Nu mag je het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder toevoegen en meng het goed.

Schep met een spatel nu de ontdooide blauwe bessen (en hun sap) er rustig door zodat ze goed verdeeld zijn en het deeg niet paars/blauw wordt. Giet het beslag in de taartvorm.

Nu is het tijd om de kruimel te maken. Meng de boter, suiker, amandelmeel, kokosmeel, kaneel en het zout in een kom tot het mengsel eruit ziet als nat zand (ja echt!) Giet het vervolgens over het beslag heen.

Zet de taart in de oven voor ±50 minuten (hou de taart wel goed in de gaten) en je kan daarna gaan smullen. De glutenvrije bosbessen kruimeltaart is zowel warm als koud enorm lekker!

Eet smakelijk!

Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen

Related posts

5 glutenvrije tussendoortjes

Carlijn

Smoothie met avocado, limoen en sinaasappelsap

Carlijn

Glutenvrije pretzels

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer