Recepten

Glutenvrije chocolate chip cookies met zeezout

Ik heb van mijn broertje een ontzettend leuk kookboek gekregen van de Violet Bakery. Een boek vol met gluten (nou ja.. de recepten bevatten allemaal gluten!) én vol met lekkere ideeën. Uiteraard een uitdaging voor mij om er dan een lekkere glutenvrije varianten van te maken.

Nou kan ik echt best wel leuk en lekker gebak maken maar koekjes daar ligt mijn talent gewoon niet. Tijd om – in deze quarantaine periode – daar verandering in te brengen! Ook gevaarlijk want doordat ik nu veel koekjes ga bakken kan het zomaar zijn dat de kilo’s er aan gaan vliegen…

Met dit recept kan je echt wel flinke koeken maken! Zeker 16 grote koeken haal je uit dit recept. Maar goed, stiekem zijn mega koeken uiteraard heel lekker!

Recept Afdrukken
Glutenvrije chocolate chip cookies
Porties
grote koeken
Ingrediënten
Porties
grote koeken
Ingrediënten
Instructies
  1. Pak een handmixer (of je KitchenAid/keukenmachine) en meng de boter met de suikers. Het hoeft alleen maar goed gemengd te zijn, niet luchtig geklopt.
  2. Voeg de vanille en het eigeel toe.
  3. Meng - in een andere kom - de meelmix, xanthaangom, zeezout en baking soda.
  4. Doe dit vervolgens bij het andere mengsel en meng goed. Als je een KitchenAid (of iets gelijks hebt) pak dan de platte mixer (paddle attachment)!
  5. Voeg als laatste de chocolade toe en meng dit er doorheen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  8. De koeken lopen best een beetje uit dus leg ze met flink veel ruimte op de plaat (ik heb er 9 gedaan).
  9. Met behulp van een bakring kan je het deeg uitsteken.
  10. Bak af in ±18 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
Notities

Wil je alle koekjes in één keer bakken? Pak dan meerdere bakplaten of bak ze in etappes. Wil je later nog koekjes? Vries dan gerust een gedeelte van het deeg in en laat dan 5-10 minuten het deeg ontdooien zodra je het nodig hebt!

Deel dit Recept

Related posts

Glutenvrije kersenwraps

Carlijn

Paleo bananenbrood

Carlijn

Abrikozenfudge met amandel en chocolade

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer