Soms heb je van die recepten waarvan het water je al in de mond loopt. Dit was er zo eentje. Dit recept voor glutenvrije blondies is namelijk echt belachelijk lekker, en als ik zeg belachelijk lekker dan bedoel ik dat je eigenlijk nooit meer iets anders wil eten! Probeer het zelf even en laat mij weten wat je ervan vindt!
Ingrediënten:
- 170 gram plantaardige margarine
- 330 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 8 gram bakpoeder
- 1 el stroop
- Snufje zout
- 200 gram meel (100 gram Schär mix C, 50 gram havermeel, 50 gram amandelmeel)
- 250 gram pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven tot 180 graden.
Meng de boter en de suiker tot een romig mengsel.
Voeg de eieren, vanillesuiker, zout, stroop en bakpoeder toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het meel toe en mix dit door het mengsel tot het goed opgenomen is.
Snijd de chocolade in stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
Bekleed een brownievorm met bakpapier (of beboter de vorm).
Doe het beslag in de bakvorm en bak de blondie in 35 minuten gaar.
Laat de brownie heel goed afkoelen voor je deze in stukjes snijdt (en met heel goed afkoelen bedoel ik in de vriezer zetten of paar uur in de koelkast). Het lijkt misschien alsof de blondie nog niet klaar is omdat hij nog heel nat (wiebelig) is, maar dit verdwijnt tijdens het afkoelen, maar daarom moet je ook echt geduld hebben met aansnijden.
Eet smakelijk!