Af en toe is het tijd om een ‘oud’ recept weer even een nieuw leven te geven! Vandaag de appelkaneelcake die ruikt naar het najaar. Hij kan zo door voor een sinterklaascake en het doet je gewoon denken aan gezelligheid. Kan je gezelligheid ruiken? Haha. Ik vind van wel!
Laten we eerlijk zijn dat deze cake niet de schoonheidsprijs verdient. Maar dat hoeft ook niet altijd. Hij is namelijk ERG lekker (al zeg ik het zelf!) en perfect voor het najaar.
Glutenvrije appelkaneelcake
- 4 appels
- 200 g boter (of plantaardige margarine)
- 150 g bruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 200 g glutenvrij meel (havermeel of een mix van melen. )
- 15 g bakpoeder
- snuf zout
- 2 el kaneel
- 2 el citroensap
- 2 el citroenrasp
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Heb je zo’n eiersnijder of een mandoline kan je daar plakjes van de appel mee snijden. Anders snij je het gewoon even met de hand.
- Smelt de boter en roer de suiker er doorheen.
- Klop de eieren los. Voeg het boter/suikermengsel toe. Mix dat door elkaar.
- Voeg vervolgens het meel, de kaneel, en de citroenrasp/sap toe en meng weer.
- Als laatste voeg je de appelschijfjes toe en mix je het geheel door elkaar!
- Beboter de vorm (lage ronde vorm) en schep het beslag er in.
- Bak de cake in ±30 minuten gaar (voor een gewone hoge cakevorm bak je hem ongeveer een kwartier langer).
- Laat de cake in de vorm afkoelen en eet ‘m vervolgens op!