Restaurants Review

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Gare du Nord

Op vrijdagmiddag ben ik gaan lunchen met mijn beste vriendin Elise, zij is naast mijn liefste vriendin, een super goeie kokkin, bakster en foodlover.

Wij gingen naar Gare du Nord. Een vegan restaurant waar je kan ontbijten, lunchen en dineren. De locatie op zich is al een super gave plek om te zien. Het is namelijk een omgebouwde treinwagon. Je kan er ook buiten zitten met uitzicht op hun eigen groente tuintje, maar helaas regende het.

[review]

We gingen zitten in de trein, waarna door de dame de kaart zonder iets te zeggen op tafel werd gelegd. Leuke binnenkomer.

De kaart was niet heel uitgebreid, maar ach, eigenlijk hoeft dat niet. Als eerste maar wat te drinken. Ze hebben allerlei bio sapjes, thee en koffie. We kozen voor de frisdrank Whole Earth Water. Had ik nog niet eerder op en we vonden het beide erg lekker.

Elise koos voor een broodje met vers gemaakte hoemoes. Deze werd geserveerd met een salade. Ik wilde graag de spinazie-tofu burger. Maar dan zonder broodje. De serveerster ging even navragen of dat mogelijk was. Ze kwam al snel terug met de vraag of ik gluten mocht. Want in de spinazie-tofu burger zaten namelijk ook gluten. Daarna werd ik nogal streng toegesproken dat ik dat voortaan wel echt moet melden. De manier waarop ze sprak, daar moesten we wel om lachen. Ze stelde voor dat ik een zeer rijke salade nam. Daar heb ik maar mee ingestemd, aangezien ik namelijk geen nee meer durfde te zeggen.

De salade bestond uit linzen, bieten, wortel, sla en een heerlijke dressing. Inderdaad rijk! Ze kwam later ook nog wat boekweit koekjes brengen.

Gard du NordBeide hebben we heerlijk gegeten. De strenge serveester werd eigenlijk wel gewoon gewaardeerd. De locatie is super leuk en origineel en de prijs/kwaliteit was eigenlijk ook prima.

Misschien een iets meer uitgebreide kaart, maar zoals ik al zei, te veel keus zorgt er alleen maar voor dat je niet kan kiezen. Mocht je hier gaan eten, vertel dat je niet tegen gluten of lactose kan. Anders staat er een strenge toespraak je te wachten. Op hun website staat helaas (nog) niet het menu.

Gare du Nord | Anthoniestraat 2, 3032 CP Rotterdam | 010 265 7236

Related posts

Glutenvrij uit eten in Amsterdam: Wagamama

Wendy

Glutenvrij lunchen in Eindhoven: Usine

Carlijn

Aardappelcupcakes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer