Restaurants Review

Gluten- en melkvrij vergaderen in Utrecht: Restaurant Claar

Glutenvrij eten bij Restaurant Claar

Ook wij van Foodless moeten af en toe vergaderen. En omdat we met zijn allen natuurlijk enorme eet-liefhebbers zijn, wordt daar uiteraard goed bij gegeten. Een probleem: voedselintoleranties. We kwamen uit bij Claar in Utrecht, op anderhalve minuut lopen van het winkelcentrum Hoog Catharijne. En het was zeker niet slecht!

[review]

Allergiemenu

Het (lunch)menu dat op hun website staat, zit vol met gluten en melk. Niet handig dus als je daar niet tegen kan. Zomaar even binnenwandelen zou ik dan ook niet snel doen, maar omdat we natuurlijk ook een hele fijne vergaderzaal hadden gereserveerd, was er ineens een stuk meer mogelijk. Er was glutenvrij brood geregeld, glutenvrije muffins en verder werden we verwend met een aantal heerlijke salades en tomatensoep vooraf.

De tomatensoep was lekker, wel wat zoetig, maar verder vers en besprenkeld met een mix van lente-ui, bieslook en verse peterselie om wat pit en bite als tegengas te geven. Maar vooral was hij lekker dik, in ieder geval geen waterig soepje. En dat is best knap, zeker omdat soep nog wel eens gebonden wordt met room en dat was in dit geval natuurlijk niet aan de orde.

Glutenvrij_Restaurant Claar_2

Glutenvrij brood

Na de soep kregen we een paar fijne salades met brood en margarine (geen boter natuurlijk). Het brood kwam van Bakkerij het Stoepje (het was zaterdag en de markt stond er) en na wat instructie hoe het glutenvrij op te piepen, is ook dat gelukt. Ze hebben helaas niet altijd glutenvrij brood op voorraad, de kennis ontbrak op dat punt ook nog een beetje, maar in ieder geval staan ze wel open voor feedback van hun gasten.

De salades waren simpel, maar lekker en voedzaam. Een salade gerookte zalm met wat rode ui, verschillende slasoorten, tomaat en komkommer. Helaas was hij zonder dressing, dat had hem nog veel lekkerder gemaakt. Maar vanwege de gerookte zalm, was het alsnog een heerlijke salade.

De ander was een variatie op hun eigen ceasar salade. Fraai roodlof besprenkeld met stukjes geroosterde kipfilet, ansjovis en kappertjes. Daar zat wel een dressing bij: heerlijke ceasardressing. Hartig en vol smaak. Mijn absolute favoriet.

Glutenvrij_Restaurant Claar_3

Personeel

het personeel dat we hebben gezien, was aardig, deed echt hun best om ons een zo fijn mogelijke middag en vergadering te geven. Wat betreft de gastvrijheid zit het absoluut snor. Wat ontbreekt, is de kennis over de allergenen zelf. Zeker met gluten moet er heel voorzichtig omgegaan worden, omdat een kruimeltje al kan zorgen voor problemen. Gelukkig staan ze absoluut open voor feedback en denk ik dat als we er een volgende keer komen, de kennis over de verschillende intoleranties een stuk beter is. Ook was het personeel dat we hebben gezien, niet te beroerd om dingen na te vragen als er ze het niet helemaal zeker wisten. De medewerking was in ieder geval top!

Glutenvrij_Restaurant Claar_4

Nasleep

Geen last, niemand van onze groep trouwens, terwijl we toch echt allemaal een of meerdere intoleranties hebben. Geen kruisbesmetting met het brood in de (glutenvolle) oven, geen problemen met de sausjes en het soepje. Wat dat betreft: helemaal prima!

Kortom: Claar is een prima plek om te vergaderen. Nogmaals: op een drukke zaterdagmiddag zou ik niet snel het restaurant binnenstappen voor de lunch, maar dat doe ik eigenlijk nergens. Ze regelen alles voor je, ze willen graag leren, dus wat dat betreft zit het wel snor. De aparte vergaderruimte zelf is overigens geweldig. Mooi oud historisch pand met voldoende ruimte om uitgebreid en in alle rust te bespreken wat er besproken moet worden.

Claar | Voor Clarenburg 7 Utrecht | 030 214 57 04 | http://www.restaurantclaar.nl/

Related posts

Glutenvrij uit eten in Amsterdam: Wagamama

Wendy

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Soi3

Wendy

Glutenvrij shoppen in Rotterdam: SUE Store

Wendy

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer