Recepten

Rijstpapier met papaja

Rijstpapier met papaja

Deze hele week staan er al gerechten online waarin fruit is verwerkt. Ook vandaag maak ik daar geen uitzondering in. Nu is het zo dat ik alle recepten altijd uit probeer en vaak meerdere mensen laat proeven zodat ik jullie wel wat lekkers voorschotel. Vorige week had ik twee vrienden uitgenodigd om te komen lunchen want ik had een tweetal gerechten gemaakt en die moesten we even testen. Het ene gerecht blijft nog een verrassing (dat komt binnenkort online), maar het tweede gerecht – geïnspireerd op het dim sum recept van Nature’s Pride – was rijstpapier gevuld met rijst, krab, komkommer en papaja. Redelijk kleurrijk als je alle ingrediënten erin stopt.

Nadat de foto’s gemaakt waren (ik vond ze al wat flets) begonnen we te eten en kwam ik er ineens achter dat ik het belangrijkste ingrediënt vergeten was: de papaja! Aan de ene kant zonde van al die moeite (het was nog steeds wel lekker maar niet spectaculair) en aan de kant moesten we toch lunchen dus maakte het niet zoveel uit. De volgende dag heb ik ze weer gemaakt omdat ik eters kreeg (dit keer WEL met papaja) en ze zijn goedgekeurd! Dus ik hoop van harte dat je het een keertje gaat maken, want dit recept heeft toch wel echt wat moeite gekost. Enjoy deze rolletjes van rijstpapier met papaja.

Rijstpapier met papaja

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 150 gr. rijst
  • pak kleine rijstvellen (je maakt er een stuk of 15)
  • 1 papaja
  • 1/4 komkommer
  • blikje krabvlees
  • glutenvrije sojasaus
  • schaal waar rijstvellen in kunnen
  • schone theedoek

Kook de rijst zoals je normaal rijst kookt (dus wacht tot ie gaar is). Laat de rijst vervolgens afkoelen in een bak.

Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg deze bij de rijst. Doe precies hetzelfde met de papaja (af en toe een hapje papaja mag best hoor, is hartstikke lekker). Maak het blikje krab open en laat het goed(!) uitlekken. Voeg ook deze toe bij de rijst en zorgt dat alles goed gemengd is. Je kan het nu eventueel nog wat meer op smaak brengen met wat verse peper.

Nu is het moment daar om de rijstvellen te gaan vouwen. Dit is altijd een leuk werkje. Vul de schaal met warm water (mag best een beetje heet zijn). Leg één rijstvel in de bak en leg ondertussen de schone theedoek klaar op je aanrecht. Zodra je het rijstpapiertje kan buigen kan je hem eruit halen (doe dat met 2 handen, hij scheurt makkelijk) leg hem op de theedoek en dep hem droog.

Schep met een lepel de rijst met papaja, krab en komkommer op het rijstvel. Vouw nu eerst de onderkant eroverheen, dan de zijkanten en rol hem daarna op (Hopelijk was dit duidelijk genoeg). Als je de vouwtechniek onder de knie hebt dan kan je, zodra je een velletje uit het water haalt, er weer een nieuw rijstvelletje in leggen. Je kan ook rustig aan doen en weer een rijstvel in het water leggen als je klaar bent met het rollen van de vorige.

Aanrader is om dit hapje te serveren met (glutenvrije) sojasaus!

Eet smakelijk!

Rijstpapier met papaja

Related posts

Gluten- en lactosevrije citroen polentacake

Carlijn

Meloensoep met limoen, basilicum en rauwe ham

Carlijn

Proteïne falafel met limoen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer