Restaurants Review

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: Restaurant en wijnbar La Viña Experience

Glutenvrij eten in Amsterdam: La Vina experience

Schoorvoetend geef ik toe aan Jacqueline Borgers – Hernandez toe dat ik inderdaad eerder bij restaurant en wijnbar La Viña Experience geweest ben als ze me herkent. Toen was ik ook van plan om een lovende recensie over die experience te schrijven. Ware het niet dat ik zó onder de indruk was van de heerlijke wijnen die avond, dat dit voornemen de volgende dag een beetje achter de laaghangende mist is blijven hangen..

Want een beleving, dat ís het, ook de tweede keer! De Taste Mat, waar je bij elk glas wijn een Spaanse pincho krijgt die van elkaar contrasteren of juist erg in elkaar opgaan, is een feest voor je zintuigen. En omdat Jacqueline zelf een glutenallergie heeft, zorgt zij er hoogstpersoonlijk voor dat je geen enkel risico loopt. Het overgrote deel van de om de twee maanden wisselende kaart is glutenvrij en er wordt met overduidelijke passie en liefde rekening gehouden met andere overgevoeligheden. Wij aten er 100% gluten- en lactosevrij.

[review]

Allergiemenu

Op de kaart en de website staat duidelijk aangegeven dat La Viña glutenvrij is. Omdat bijna alles glutenvrij is, staat dit niet ook nog apart per gerecht vermeld. Je zou dit een risico kunnen noemen, maar gezien de toegewijde en persoonlijke benadering, waarbij Jacqueline bij mijn beide bezoeken zelf alle gasten bedient en er op toeziet dat je alle benodigde uitleg en advies krijgt, maakt ze dat meer dan dubbel goed.

De gerechten hebben een Noord-Spaanse inslag. Dit keer werden we verrast met onder andere zachte harderfilet met een korstje van pistachenoten en rozijnen op een bedje van spinazie en bruschetta met goddelijke eendenborst en dito vijgencompôte bij de wijnen. Om vervolgens van tafel geveegd te worden met een lactosevrije pannacotta met rood fruit en caramel.

Glutenvrij eten in Amsterdam: La Vina experience

Kennis en medewerking personeel

Zoals al blijkt uit bovenstaand kun je als glutenvrij restaurantbezoeker niet veel beter verzorgd worden dan bij La Viña. De eigenaresse is zelf allergisch voor gluten, dus ze weet hoe belangrijk het is om dit separaat te bereiden. Het is een klein, persoonlijk restaurant met veel vaste gasten die bewust terugkomen. Het team bedenkt de kaart zelf, dus de ins & outs zijn bij iedereen bekend.

Glutenvrij eten in Amsterdam: La Vina experience

Smaak/kwaliteit

Ik vind het moeilijk iets negatiefs te benoemen. Mijn vriendin (ook glutenvrij) en ik hebben een poging gedaan, maar kwamen niet verder dan iets zoeken dat net iets minder heerlijk was dan de rest. Maar ook daarover viel eigenlijk niets te klagen, want toen bleek dat de glutenvrije variant van de nachos niet aanwezig waren, werden deze vers gemaakt. La Viña laat zien dat glutenvrij eten minstens net zo smakelijk kan zijn als barstensvol gluten!

Glutenvrij eten in Amsterdam: La Vina experience

Nasleep

Vol en gelukkig zijn we vertrokken. Het feit dat ik van mijn vriendin geen bericht heb ontvangen over sprintjes naar een wc of ander ongemak, zegt heel veel. Voor mijzelf geldt dat ik er tot het moment van dit schrijven geen seconde aan gedacht heb. Een heerlijke avond zonder nasleep: mijn beleving van La Viña is 100% probleemloos en happy!

Heb jij hier nou ook een keer gegeten? Vertel ons dan hoe jij het hebt ervaren!

La Viña Experience | Maasstraat 72 | 1078HL Amsterdam | 020-6620448

Related posts

Kookboek review: Less is More

Carlijn

Glutenvrij lunchen in Delft: Hills & Mills

Wendy

Gluten- en melkvrij vergaderen in Utrecht: Restaurant Claar

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer