Al maanden lang wil ik een keertje een meatloaf maken en proeven en dit was de ultieme kans. Als ze in Amerika er ontzettend fan van zijn dan zal het wel lekker zijn toch? Nou dat was het zeker! We hebben er onwijs van zitten smullen. Ontdek snel het recept voor gluten- en lactosevrij gehaktbrood en eet smakelijk!
Zoals je wellicht weet probeer ik zoveel mogelijk paleo proof te eten. Soms lukt dat niet helemaal (dit is bijvoorbeeld een goed recept waar het wel eens mis kan gaan. Het ‘enige’ wat niet echt lekker gaat met de paleo lifestyle is het glutenvrije paneermeel dat in dit glutenvrije gehaktbrood zit. Ach.. wat maakt het uit! Als het eten maar goed smaakt toch? Met wat gegrilde groente erbij is dit echt top. Heb je vandaag wel tijd om te bakken maar wil je het morgen opeten? Dan is dat ook geen enkel probleem want ook een dagje oud is dit ontzettend lekker!
Ingrediënten:
- 1 kilo half om half gehakt
- 3 eieren
- 5 el. glutenvrij paneermeel
- 2 rode uien
- 1 spaanse peper (mag best een beetje een grote zijn)
- 1 handje platte peterselie
- 2 tl. komijn
- 1 el. paprikapoeder
- 1 el. uipoeder
- 1 el. tijm
- 1 el. rozemarijn
- 1 el. oregano
- Pakje ontbijtspek
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de rode uien en spaanse peper heel fijn.
Doe de gehakt in een grote kom en voeg behalve de ontbijtspek alles toe. Nu kan je (met schone handen) lekker gaan kneden tot het eruit ziet als een goed gemengd gehaktmengsel.
Pak de cakevorm en leg de ontbijtspek hierin. Probeer ervoor te zorgen dat de randen van de plakjes net over elkaar heen liggen. Zodra je dit gedaan hebt kan je het gehakt in de vorm doen. Vouw de plakjes uiteindelijk over het mengsel heen.
Nu kan dit gehaktbrood de oven in! Bak hem af in 45 tot 50 minuten.
Als het brood klaar is kan je hem het beste even ±10 minuutjes af laten koelen in het blik om vervolgens het vet af te gieten. Het brood kan je prima tegenhouden met een stukje aluminium folie!
Weet je wat zo fijn is? Je kan dit gehaktbrood eten als het warm is of als het koud is. Wil je dit op brood dan snij je er dunne plakjes van, wat dikkere plakken zijn geschikter als avondeten of als onderdeel van een buffet!
Mijn ouders en mijn oom, tante en ik vinden dit brood het lekkerst als het warm is.
Ik ben benieuwd wat jouw voorkeur heeft. Laat je me het even weten?