Recepten

Gluten en lactosevrij bananenbrood

Bananenbrood

Dankzij Jamie Oliver heb ik bananenbrood ontdekt. Ik heb hem niet ontmoet (helaas niet) maar toen hij met dit recept kwam werd ik wel heel enthousiast. Het is eigenlijk een soort cake maar ze noemen het brood? Ik vind het prima, zolang ik dit maar niet ga zien als een vervanger van brood want dan ga ik kilo’s aankomen! Maar natuurlijk zoals vele recepten is daar het probleem dat het niet voldoet aan mijn gekke intoleranties. Dus zit er niks anders op dan het recept omtoveren zodat je wel kan genieten van gluten en lactosevrij bananenbrood /bananencake. En ik heb er stiekem (eigenlijk helemaal niet zo stiekem, maar ok!) ook nog wat chocolade aan toegevoegd, heerlijke touch al zeg ik het zelf.

 

Recept Afdrukken
Gluten en lactosevrij bananenbrood
Bananenbrood
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Bananenbrood
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
 2. Zeef het bakmeel, de kaneel, bakpoeder en het zout in een grote kom.
 3. Meng de boter, vanillesuiker en basterdsuiker in een aparte kom tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe gevolgd door de Alpro soja cuisine. Schep door het bloemmengsel.
 4. Pureer/prak de bananen in een andere kom tot een gladgeheel en meng als laatste door het mengsel. Giet in de cakevorm en bak in ±60 minuten bruin en gaar. Doe altijd even de satéprikker check (steek in sateprikker in de taart, komt deze schoon terug is de taart gaar).
 5. Laat de taart afkoelen!
 6. Smelt - nadat de taart afgekoeld is - de chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is giet je het over de top van de cake. Smeer met een lepel de chocolade uit over de bovenkant (het loopt vanzelf langs de zijkanten naar beneden). Laat afkoelen tot de chocolade hard is en snijd daarna de cake aan.
Deel dit Recept

Related posts

Glutenvrije appelkaneelcake

Carlijn

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Carlijn

Paleo bananenbrood

Carlijn
Recepten

Gluten en lactosevrij bananenbrood

Bananenbrood

Dankzij Jamie Oliver heb ik bananenbrood ontdekt. Ik heb hem niet ontmoet (helaas niet) maar toen hij met dit recept kwam werd ik wel heel enthousiast. Het is eigenlijk een soort cake maar ze noemen het brood? Ik vind het prima, zolang ik dit maar niet ga zien als  een vervanger van brood want dan ga ik kilo’s aankomen! Maar natuurlijk zoals vele recepten is daar het probleem dat het niet voldoet aan mijn gekke intoleranties. Dus zit er niks anders op dan het recept omtoveren zodat je wel kan genieten van gluten en lactosevrij bananenbrood / bananencake. En ik heb er stiekem (eigenlijk helemaal niet zo stiekem, maar ok!) ook nog wat chocolade aan toegevoegd, heerlijke touch al zeg ik het zelf.

Ingrediënten voor 1 cake:

 • 200 gr. witte basterdsuiker
 • 250 gr. glutenvrij meel (ik heb Mehl van Schär gepakt)
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 tl. gemalen kaneel
 • 100 gr. plantaardige margarine
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 • 2 grote eieren
 • 125 ml. Alpro Soja Cuisine
 • 300 gr. rijpe bananen
 • 100 gr. pure chocolade
 • mespuntje zout

Benodigdheden:

 • Zeef
 • Cakevorm

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.

Zeef het bakmeel, de kaneel, bakpoeder en het zout in een grote kom.

Meng de boter, vanillesuiker en basterdsuiker in een aparte kom tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe gevolgd door de Alpro soja cuisine. Schep door het bloemmengsel.

Pureer/prak de bananen in een andere kom tot een gladgeheel en meng als laatste door het mengsel. Giet in de cakevorm en bak in ±60 minuten bruin en gaar. Doe altijd even de sateprikker check (steek in sateprikker in de taart, komt deze schoon terug is de taart gaar).

Laat de taart afkoelen!

Smelt – nadat de taart afgekoeld is – de chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is giet je het over de top van de cake. Smeer met een lepel de chocolade uit over de bovenkant (het loopt vanzelf langs de zijkanten naar beneden). Laat afkoelen tot de chocolade hard is en snijd daarna de cake aan.

Enjoy!

Related posts

Bananenpannenkoeken

Carlijn

Gevulde schnitzel met gehakt en pistache

Carlijn

Rauwe zalm met wasabi sesamzaadjes op een bedje van komkommer

Carlijn

Leave a Comment

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer