Er zijn weinig tot geen glutenvrije koekjes te vinden in het ‘normale’ koekjespad in de supermarkt. Maar dan zijn daar ineens de bitterkoekjes, glutenvrij en heerlijk! Van zichzelf gewoon al gluten- en lactose vrij en uitermate geschikt voor een aantal heerlijke gerechten waaronder: gevulde appeltjes.
Recept voor 10 gevulde appeltjes:
- 10 appeltjes
- 10 bitterkoekjes
- Mespunt kaneelpoeder
- 1 losgeklopt ei
- Poedersuiker
Snijd de bovenkantjes van de appels en leg deze apart. Steek het klokhuis uit de appel en hol ze een beetje verder uit met een lepeltje of mesje.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de appeltjes tegen elkaar aan in een ovenschaal.
Meng de bitterkoekjes met het kaneel de het ei fijn in een keukenmachine (heb je deze niet, dan kan je ‘gewoon’ de bitterkoekjes met je handen verkruimelen). Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de appels ±30 minuten gaar.
Laat de appeltjes een beetje afkoelen, doe de kapjes erop, bestrooi met poedersuiker en smullen maar!